Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Üsküdar'da polis, silahların gömüldüğü arazide yeniden inceleme başlattı (VİDEO)

        Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelen isimsiz 2009 yılında boş bir araziye çok sayıda silah gömüldüğü yönündeki ihbar üzerine polis dün akşam harekete geçti. Burhaniye Mahallesi 4.Murat Sokak üzerinde bulunan boş arazide iş makineleri ile kazı başlatıldı.

        İncelemeler sonucunda 200'den fazla tabanca ve tabanca parçaları bulundu. İncelemelerde silahların çoğunun kullanılamaz durumda olduğu ve kurusıkı olduğu belirlendi. Gece saatlerinde ara verilen çalışmalara bugün de devam edildi.

        Sabah saatlerinde olay yerine gelen polisler detektörlerle yeniden inceleme yaptı. Bölgeye iş makinelerinin gelmesiyle kazı çalışmaları tekrar başladı. Çalışmalarda toprak içerisinde tabancalar ve tabanca parçaları ele geçirildi.

        SİLAH SAYISI 255 OLDU

        Kazı çalışması sona ererken, bulunan silah parçaları da birleştirildi. Parçaların 15 tabancaya ait olduğu belirlendi. Parçalarla silah sayısı 255'e yükseldi. Soruşturmayı yürüten Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, geçmiş yıllarda yapılan silah kaçakçılığı operasyonlarını mercek altına aldı. Operasyonlarda gözaltına alınan ve ya aranan kişiler silahlarla bağlantısı olabileceği düşüncesiyle incelemeye alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

        Yusuf DOĞAN / İSTANBUL

        İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, olay yerine gelerek çalışmaları yerinde inceledi.

        Basın mensuplarının soruları üzerine Çalışkan, "Şuana kadar ele geçirilenler kurusıkı, arkadaşlar bakıyor. " derken terör bağlantısı var mı? şeklindeki soruya ise "Yok yok şu ana kadar öyle bir şey yok." şeklinde cevap verdi.

        (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ