Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK'da bile bu kadar in görmedik

        CumhurbaşkanıErdoğan, Cuma akşamıKonya'da STK temsilcilerineseslendikten sonra gece 00.00'da Trabzon'da halkla bir araya geldi.

        Musul operasyonu öncesiSuriye ve Irak'ta yaşanan gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, FETÖ ile ilgili kritik açıklamalar yaptı.

        Trabzon'da yaptığı konuşmada gündemine idam konusunu alanErdoğan, parlamentonun idamı yeniden getirebileceğiniifade etti.

        İşteCumhurbaşkanıErdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

        "Mezhebi, dinin önüne çıkaran bir anlayış maalesef İslam dünyasının bazı bölgelerinde öne çıkmış durumda. Hemen her gün tahammül sınırlarımızızorlayan terör eylemlerine, iç ve dış provokasyonlara maruzkalıyoruz"

        "Dünyada kartların yeniden karıldığı enerji kaynakları üzerinde küresel rekabetin arttığı dönemde İslam aleminin potansiyeli heba edilmek isteniyor. DEAŞ, El-Kaide, Boko Haram, FETÖ gibi dini kavramları kullanan bu örgütlerin en büyük mağduru yine Müslümanlar"

        "Irak'ta Suriye'de, Pakistan'da, Filistin, Libya, Mısır, Afgansitan, tüm buralarda mezhep üzerinden hareket eden örgütlerin hedefi yineMüslümanlar. Aynı dine, peygambere inanan insanların arasına kan ve husumet sokulmak isteniyor. Türkiye son 14 yılda ekonomiden, siyasete, demokrasiden dış politikaya kadar her alanda büyük bir başarı hikayesi yazmıştır. Türkiye'nin bu hikayesi geleceğimize ışık tutuyor.Türkiye'nin bu önemli konumunu dünyanın farklı köşelerinden gelen mesajlarda da görüyoruz. Yaptığımız ziyaretlerde birebir şahit oluyoruz."

        "BAŞİKA'DAKİ TÜRKLER BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR"

        "Bu ışık birilerinirahatsız ediyor. Son Cerablus olayında Musullu kardeşlerimiz şunu söyledi; 'Biz birkaç ay öncesine kadar umutsuzduk, ama umudumuz arttı' demeye başladılar. Biz artık umudumuzu Türkiye'nin Irak'ta atacağı adımlara bağladık diyorlar. Cidd manada bir tehdidin altındalar. Burada tehdit olarak DEAŞ var. Şu anda Başika'daki Türkler birilerini rahatsız ediyor.Irak'ın merkezi yönetimini rahatsız ediyor. Ahmet bey Başbakan'ken,şimdiki Başbakan ile aynı masaya oturup mesaj vermişlerdi.Bizden yardım isteyen bunlardı. Şimdi buradan çıkmalı diyor. Kusura bakma. Türkiye Cumhuriyeti gel dediğinde gelen, istediğin zaman çık dediğinde çıkanbir ülke değil"

        "BUNLARMÜNAFIKTIR"

        "Bunlar zalimdir, bunlar münafıktır. Bunlarda her şeyi görürüz. Bunlar içimizdeki fitne unsurlarıdır. Aynen kanser hücresi gibi. Vücuda metaztaz yapmış durumdalar. Öyle bir temizlik gerekiyor ki en ufak belirtisi kalmamalı. Şu anda bunu yapıyoruz. 40 yıldır takiyye yaptılar.Bu örgütün karanlık yüzü 15 Temmuz'da ortaya çıktı. Vatanın korunması için namuslarına emanet edilen silahlar, FETÖ'cü hainler tarafından millete çevrildi. Milletin şahlanışını temsil eden kurumlar özellikle hedef seçildi"

        ASKERİ LİSELERİN KAPATILMASI

        "O kadar ilginçtir ki, eski Genelkurmay başkanlarından ziyaretime gelen diyor ki; her şey iyi güzel de askeri liselerin kapatılmasını doğru bulmadım diyor. Ya paşam dedim, siz herhalde bu darbelerin ve darbecilerin yetişmesini ve devamını istiyorsunuz dedim. Bu darbeciler bu liselerden yetişmedi mi? Bunlar buradan yetişti. Hala buradan yetişmeye devam mı etsinler? Bunu mu istiyorsunuz dedim. Genelkurmay Başkanımız düz liseden gelme. Demek düz liseden gelenlerden de Genelkurmay Başkanı oluyormuş. Tek tipçilikten vazgeçelim. Adamlar sadece FETÖ'cülerden oluşan lise oluşturmuş, FETÖ'cüden başka bir şey çıkmıyor.Kusura bakmayın, biz bu işi iyi düşündük, üzerinde de çok çalıştık. Bu kapıları bütün milletin evlatlarına açacağız. Bu gençlik bizim gençliğimiz değil mi?"

        "AT BİNENİN, KILIÇ KUŞANANANINDIR"

        "GATA'yı konuşmaya başladılar. Bir inceledi. Tıp fakülteleri içerisinde en başarısız olanlar GATA'ya gidiyor. Niye? Tezgah öyle kurulmuş da onun için. Mesele sağlık hizmetinin verilmesi değil mi? Tamam, bitti. Ben sağlık hizmetini neredenalıyorsam, GATA'da Sağlık Bakanlığına bağlı olan doktorlar verecek. Şu anda bizim düz bu tür doktorlar kalkıp da askerpolis yaralanınca buna hizmetvermez mi ya? Böyle bir şey düşünülebilir mi? At binenin, kılıç kuşananandır. Pensilvanya'daki örgüt liderinin talimatları doğrultusunda ülke yönetilemez. Buna müsaade edemeyiz."

        "PKK'DA BİLE BU KADAR İN GÖRMEDİK"

        "Mağdur diye bir şey tutturdular, asıl mağdur benim şehit olan vatandaşımın yakını. Ülkeyi yıkmaya çalışanlar nasıl oluyor da mağdur oluyor. Bakın nerelerden ne tür kasalar çıkıyor. Ne tür gizli evraklar çıkıyor. Daha durun neler çıkacak. İnlerine yeni yeni giriyoruz.İnler açıldıkçabaşka inler çıkıyor. PKK'da bile bu kadar in görmedik. Üzerine üzerine gideceğiz. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bunlara ev sahipliği yapanlar da bunlardan bir dert görsün. Bu vatanın evladı olan gelip ifadesini verir"

        "SİLAHLI KUVVETLERİMİZİ LEKELEYEMEYİZ"

        "Siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın diyor Akif değil mi?15 Temmuz gecesi yaşanan hadise ülkemizin daha önceyaşadığı darbelerden bir yönüyle farklıdır. Silahlıkuvvetlerimizin içerisinde bunlar biz azınlık üniformaya bürünmüş teröristler. Geneli itibariyle silahlıkuvvetlerimizi lekeleyemeyiz. Karşı operasyonlar olmamış olsaydı durum belki daha farklı olurdu. Hamdolsun o karşı koyuş, o dayanışma, polisiyle birlikte milletle dayanışma olayı farklı istikamete dönüştürdü"

        "EVET İDAMI SAVUNUYORUM DEDİM"

        "15 Temmuz bu ülkeyi mütemlekeye dönüştürmeyi hedefleyen işgal hareketidir. Hakettikleri cezayı çekecekler. Yasin Börü'nün annesi ile konuştum. Yasin'iminkanı yerde kalmayacak değil mi dedi. Ben ne yapacağım? Millet idam dediği zaman, ben de idamın yanındayım dediğimde bazıları karşımıza çıkıyor. Siz idamı savunuyorsunuz diyor. Evet savunuyorum dedim. Çünkü devlet olarak benim idamı affetme yetkim yok. O yetki o şehit edilenlerin kendi ailelelerine aittir. Biz devlete karşıişlenen suçları affederiz ama onu affedemeyiz. Parlamento kararını verir, o karara uymaya mecburuz. Benim önüme de geldi mi ben bunu onaylarım dedim. Ben Yasin'in annesinin de, 41 şehidimizin tüm yakınlarının yakarışlarının altından kalkamam. Bu terazi bu kadarsikleti çekmez"

        "SALALARA DAYANAMAYANLAR OLDU"

        "15 Temmuz gecesi salalarmilletimizin kurtuluşuna çare için verildi. Onlara bile dayanamayanlar vardı. İzmir'de müezzzini tekme tokat dövenleri gördünüz. Onlar da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Niye sala veriliyormuş. Ya bunlar zaten geçmişlerinde malum, ezana tahammül edemeyenlerdir. Darbecilerin en ağır şekilde cezalandırılmalarını da bu kötü alışkanlığın salasını vermek için gerçekleştirmeliyiz."

        "15Temmuz gecesi ortalıkta görünmeyen, tanklara alkış tutanlara göre sorunun çözümü için eski jakoben, tek tipçi dönemlere geri dönülmesi gerekiyormuş. 15 Temmuz sonrası sosyal medyada boca edilen bu tezler sadece birer hezeyandır.15 Temmuz'a giden yolun taşları dini kurumlara, dini hayata çarpık bakan anlayış tarafından döşenmiştir.Milleti yobaz, takunyalı diyerek öteleyenler FETÖ gibilerin oluşmasına çanak tutmuştur"

        "TANISAN NEOLUR, TANIMASAN NE OLUR?"

        "Siyasetin alanı müdahalelerle kısıtlanmasaydı FETÖ bu kadar büyüyebilir miydi? 17-25 Aralık'tan beri FETÖ'ye verdiğimiz mücadelede yalnız kalmasaydık 15 Temmuz yaşanır mıydı? Yenikapı'dan yeni ruh oluşsun dedik. Bir de baktık ki hazmedemeyenler çıktı. Gelmek istemeyip de aracılar vasıtasıyla gelmesi temin edilenler, ben böyle birYenikapı ruhunu tanımıyorum demeye başladılar.Tanısan ne olur, tanımasan ne olur. Aslolan milletin tanımasıdır. Oraya gelen 5 milyon bunu tanımış oraya gelmiş. Ekranları başında 5 milyon izlemiş."

        "FETÖ BİR SEBEP DEĞİL, SONUÇTUR"

        "Bizim milletimizden gizlimiz saklımız yok. 14 yıldır kesintisiz şekilde ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstleniyoruz. Çuvaldızı batıranlardan kendilerinden iğneği ihmal etmemelerini bekliyoruz. Tedavinin başarılı olması için öncelikle teşhis doğru konulmalıdır. FETÖ bir sebep değil. Çarpık temeller üzerine inşa edilmiş sistemin sonucudur. Bu konuda net olmamız gerekir. Bu gerçeği kabul etmez, farklı arayışların içine girersek benzer sonuçlarla tekrar karşılaşmamız mukadderdir"

        "VATANINI 1 DOLARASATAN ALÇAKLAR..."

        "Herkes ekonomi çökecek dedive ertesi gün piyasalara 2 buçuk milyar dolar girdi. Nereden girdi biliyor musunuz? Yastık altı. 10 gün içerisinde bu rakam 12buçuk milyar dolara çıktı. Bu millet aziz bir millet. Çok farklı bir millet. Binlerce yıllık geleneği olan milletimizin göz bebeği olan kurumlar bu darbeciler tarafından yıpratıldı. Süratle toparlanıyor.Vatanını 1 dolara satan alçaklar, 21. yüzyılda bu milleti mahcup edecek görüntüler yaşanmasına neden oldu. Milletimiz umudunu kaybetmedi. Ekonomisine, demokrasisine, hükümetine daha fazla sahip çıkarak darbecilerin hevesini kursaklarında bıraktı"

        "HZ. MEVLANA'NIN DEDİĞİ GİBİ..."

        "1940'ların,1960'ları gömleğini giydirmeye çalışanlar hüsrana uğramaya mahkumdur. Vesayet odağını tasfiye ederken yerine eskisini ikame edemeyiz. Tüm renkleriyle, bu ülkenin tüm fertleri aynı milletin evladıdır. Bu bayrak hepimizin ortak sembolüdür. Aziz şehitlerimizin mübarek kanlarıyla sulanmış bu topraklar 79 milyonun tamamının vatanıdır. Bu devlet hepimizin devletidir. Birleşmeye, bütünleşmeye, kenetlenmeye ihtiyacımız var. Tıpkı Hz. Mevlana'nın dediği gibi, ümitsizlik köyüne gitme, ümitler var. Karanlığa doğru yürüme, güneşler var."

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Havalimanı'nda vatandaşlara hitap etti
        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Havalimanı'nda vatandaşlara hitap etti

        TRABZON'DA BİNLERE HİTAP ETTİ

        Konya'daki temaslarının ardından Trabzon'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, havalimanında kendisini karşılayan vatandaşlara hitap etti.

        Tüm vatandaşları selamlayarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon'a tüm Konyalılarla birliğin, beraberliğin, dayanışmanın selamını getirdiğini belirterek, "Sizler aynen Konya'da olduğu gibi inanıyorum ki 15 Temmuz'daki o ruhun bugün yeni bir dirilişisiniz." ifadesini kullandı.

        Bu sırada vatandaşlar, "Dik dur eğilme bu millet seninle." diye slogan attı. Bunun üzerine Erdoğan, "Sevgili hemşehrilerim, biz biliyorsunuz sadece Allah'ın huzurunda, rükuda eğiliriz. Bunun dışında bize eğilmek yaraşmaz, yakışmaz. Bugüne kadar da kula kul olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Onu Pensilvanya'ya kul olanlar düşünsün." değerlendirmesini yaptı.

        Vatandaşların "idam, idam" şeklindeki ifadeleri üzerine Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Şimdi kardeşlerim diyor ki 'İdam isteriz.' Ben de diyorum ki bir defa benim 241, 15 Temmuz şehidimi bizim af yetkimiz yoktur, bu şehidimizin failleri asla affedilemez. Yasalarımızda idam yok, çıkartıldı. Şimdi diyorum ki çıkartan neresiydi? Parlamento. Şimdi parlamento bunu yeniden ne yapabilir? Getirebilir. Öyleyse siyasi partilere düşen ne? Bunu parlamentoda hemen gündeme almak suretiyle Genel Kurul'a getirmek. Genel Kurul'a getirilir de Genel Kurul'dan geçerse ben bunu onarım. Ben bunu onarım çünkü bu ülkede Gabar Dağları'nda şehit edilen Mehmedimin katillerini biz affedemeyiz, Tendürek'te şehit edilen Mehmedimin katillerini biz affedemeyiz, 241 şehidimizin katillerini biz affedemeyiz, 2 bin 194 gazimiz var, bunların faillerini biz affedemeyiz. Niye? Bunlar devlete karşı işlenen suçlar değil, birinci derecede bireye karşı yani sana karşı işlenen bir suçtur. Dolayısıyla onu affetme yetkisi kimindir? O şehidimin kalanı kim? Ancak onlar affedebilir."

        "BUNLAR BİR KERE DEĞİL, İKİ KERE YARGILANMAYA MAHKUMDUR"

        Erdoğan, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin bir de devlete karşı işlenen boyutu olduğunu dile getirdi. Bunun, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne darbe yapmaya, devleti yıkmaya teşebbüs etmek olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yani bunlar bir kere değil, iki kere yargılanmaya mahkumdur. Şimdi Batılılar ne diyor? Bana diyorlar ki 'Ama siz idam istiyorsunuz.' Senin anan, baban, çocuğun, kardeşin ölmemiş ki. Ama bizim canımız yanmış, ciğerimiz yanmış. Dolayısıyla kusura bakmayın eğer bu parlamento bu kararı verirse demokrasilerde parlamentoların verdiği karara saygı duymak zorundasınız, biz de buna saygı duyarız." diye konuştu.

        Parlamentoya bu konuyla ilgili daha önce de seslendiğini hatırlatan Erdoğan, "Şimdi Trabzon'dan da sesleniyorum; parlamento bunu gündemine alır ve çıkarırsa bana düşen, geldiği zaman onu onamaktır." dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

        "Şu birliğiniz, şu beraberliğiniz var ya bu millet başka bir millet. Bu milletin dünyada benzeri yok, bu millet azizdir, bu millet gerçekten yücedir. Çünkü o 15 Temmuz gecesinde 'Haydi meydanlara' dediğimiz zaman bu kardeşiniz size 'Facetime'dan seslendiği zaman sizler meydanlara döküldünüz ya 1 saat içerisinde, 1,5 saat içerisinde, sizler 81 vilayetin meydanlarını doldurdunuz ya bu millet hiçbir şeye benzemez. Allah sizlerden razı olsun, Rabbim yar, yardımcınız olsun." ifadelerini kullandı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı havalimanında çok sayıda vatandaş karşıladı
        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı havalimanında çok sayıda vatandaş karşıladı

        HABERTURK.COM - AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ