Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 06.11.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 06 Kasım Pazar gününe dair haberler.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        ADIYAMAN'DA 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        ADIYAMAN'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 38 şüpheliden 8'i tutuklandı.

        15 Temmuz askeri darbe girişimin ardından Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan aralarında imam, öğretmen, işadamı, akademisyenler ve kamu görevlilerinin de bulunduğu 38 şüpheliden emniyetteki işlemleri tamamlanan 19 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 8'i tutuklanırken, 11'i ise adli tontrol şartıyla serbest bırakıldı. 19 şüphelinin ise emniyetteki sorgulamalarının devam ettiği belirtildi. (DHA)

        BALIKESİR'DE AÇIĞA ALINAN 4 PERSONELDEN 1'İ TUTUKLANDI

        Bandırma Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda 3 ay önce açığa alınan personelden bir kişi tutuklandı.

        Bandırma Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda çalışan 4 personel 3 ay önce açığa alınmıştı. Açığa alınan 4 personelden 1'i tutuklandı, 1'i adli kontrollü olarak serbest bırakılırken, M.G. ve M.B. isimli iki personelin ise firarda olduğu belirtildi. (İHA)

        KIRIKKALE'DE 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, ByLock kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunun (MKEK) 8 çalışanı tutuklandı.

        Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, örgütün kriptolu yazışma programı ByLock'u kullananlara yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 10 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen MKEK çalışanı H.A, M.A, A.Y, Y.Ç, G.S, T.D, U.G. ile K.S. tutuklandı, A.Ş. savcılıkça, A.A ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        IĞDIR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ TUTUKLANDI

        IĞDIR'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, 31 Ekim gecesi Emniyet Müdürlüğü Terörlü Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı. Doktor kontrolünden sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Rektör Prof. Dr. Yılmaz, sorgulamasının tamamlanması ardından dün gece adliyeye sevk edildi. Rektör Prof. Dr. Yılmaz ve Genel Sekreter Ahmet Kızılkurt, çıkarıldıkları mahkemece örgüt üyeliğinden tutuklandı.

        FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Iğdır Üniversitesi'ne yapılan operasyonda 57 akademisyen gözaltına alınmış, bunlardan 11'i tutuklanmıştı. (DHA)

        KARS'TA 1'İ ASTSUBAY 2 KİŞİ GÖZALTINDA

        KARS'ın Kağızman İlçesi'nde FETÖ/PDY ve PKK'ya yönelik yapılan operasyonda 1'i astsubay olmak üzere 2 kişi gözaltına alındı.

        Kağızman İlçe Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK'ya lojistik destek sağlandığı, yardım ve yataklık yapıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Düzenlenen operasyonda Cemal A., ilçedeki evinde gözaltına alındı. A. sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

        Öte yandan FETÖ/PDY yönelik Kahramanmaraş merkezli 18 ildeki operasyon kapsamında Kağızman İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Astsubay Ömer Ç., gözaltına alındı. Astsubay Ömer Ç., soruşturmanın sürdürüldüğü Kahramanmaraş'a gönderilecek. (DHA)

        KONYA'DA PİLOTLARA YÖNELİK OPERASYONDA 69 GÖZALTI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Konya merkezli 17 ilde 71'i üsteğmen 73 pilotun yakalanması için başlatılan operasyonda gözaltına alınan asker sayısı 69'a yükseldi.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, FETÖ/PDY'ye finans sağlayan ve örgüt faaliyetlerine iştirak edenlere yönelik soruşturmaya ilişkin, 27 Ekim'de Konya merkezli 17 ilde haklarında gözaltı kararı çıkarılan 71'i üsteğmen 73 pilotu yakalamak için başlatılan operasyon devam ediyor.

        Operasyon kapsamında polisin gözaltına aldığı şüpheli sayısının 69'a yükseldiği öğrenildi.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde ifadeleri alınan askerlerden 19'u daha işlemlerinin ardından Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

        Savcılıkça ifadeleri alındıktan sonra nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerin tamamı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Soruşturma kapsamında daha önce adliyeye sevk edilen 25 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

        Halen gözaltında bulunan 25 pilotun işlemleri sürüyor. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ