Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kayseri'de yaşanan kıskançlık cinayetinde karar çıktı

        Kayseri'de eşiyle ilişkisi olduğunu iddia ettiği 36 yaşındaki Şener Saraç'ı tabancayla vurarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan 40 yaşındaki Tamer Çınar, 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        Geçen 26 Temmuz'da merkez Melikgazi İlçesi'ne bağlı Esentepe Mahallesi, Girne Şehitleri Caddesi üzerindeki fırında meydana gelen olayda, alçı dekorasyon işi yapan Tamer Çınar, aynı işi yapan Şener Saraç'ı iddiaya göre fırın çıkışında tabanca ile kovaladı. Tamer Çınar, fırının içine kaçan Şener Saraç'ı, başına tek el ateş ederek öldürdü. Gözaltına alınan Çınar, çıarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanık Tamer Çınar, öldürülen Şener Saraç'ın eşi Selime, oğlu 7 yaşındaki Berat ve babası Kadir Saraç katıldı. Tamer Çınar'a mahkeme heyeti karar öncesi son sözünü sordu. Çınar, "Şener ile aynı köylüyüz. İkimiz de alçıpan işi yapıyoruz. Kendisinin eşim Zehra'yı aradığını duydum. Eşimin telefonuna baktığımda sık görüştüklerini gördüm. 11 yıllık evli olduğum eşime sorduğumda Şener'in kendisini görüşmek için tehdit ettiğini, anlattı. Ben de yuvam dağılmasın, sineye çektim.

        "NAMUS MESELESİDİR KARIŞMAYIN..."

        2 ay sonra iş aramak için olayın gerçekleştiği Esentepe Mahallesi'ne gittiğimde, Şener ile fırında karşılaştık. Ekmek yaptırmak için fırına gelmiş. Bana bakarak güldü, ben de 'Sen ne hakla eşimle görüştün?' diye sorunca, 'O benim karım, çocukların benden olabilir' yanıtını verdi. Kendimi kaybettim ve taşıdığım ruhsatsız tabancayla fırının önünde kendisine bir el ateş ettim. Fırın içine kaçtı. Peşinden gittim. Engellemek isteyen fırın çalışanlarına 'Namus meselesidir, karışmayın' dedim. Kaçarken düştü. Ayağına ateş etmek isterken, başından vuruldu" dedi.

        Pişman olduğunu söyleyen 2 çocuk babası Çınar, 'kasten adam öldürmek' suçundan 12 yıl 6 ay, 'ruhsatsız silah' suçundan da 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ