Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Devlet Bahçeli: AK Parti'nin teklifine henüz 'Evet' demedik

        MHPlideri Devlet Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmesinin ardından il başkanlarını Genel Merkez’de topladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, il başkanlarına "Biz parlamenter sistemin güçlenderilmesinden yanayız” dedi.

        AK Parti’nin teklifine “evet” demediklerini vurgulayan Bahçeli, önce teklifi görmeleri gerektiğini söyledi. Bahçeli, "Mecliste evet dersek seçimde de evet deriz" açıklamasında bulundu.

        Habertürk’ün edindiği bilgilere göre Bahçeli, il başkanlarına “parlamenter sistemden yanayız” dedi.

        "PARLAMENTER SİSTEMDEN YANAYIZ"

        Devlet Bahçeli, "Fiili durum ya ortadan kalkmalı ya da bir esasa bağlanmalı. Bu fiili durum Türkiye’yi açmaza götürür. Türk milliyetçileri yol gösterici olmalı. Bizim görüşümüz parlamenter sistemin revize edilerek güçlendirilmesidir." açıklamasında bulundu.

        MHP lideri Başbakan ile yaptığı görüşme sonrasında Twitter hesabından açıklama yapmış, "Sayın Başbakan’ın şahsımla paylaştığı anayasayla ilgili düşüncelerini müspet ve makul buluyoruz” demişti.

        Kulislerde AK Parti’nin teklifine “destek” olarak yorumlanan bu sözlerle ilgili olarak Bahçeli’nin “Bir sistem değişikliği olacaksa bunun kararını millet verecek; şu anda AK Parti’nin teklifine ‘evet’ demedik. Getirsinler görelim” dediği öğrenildi.

        BAHÇELİ: TEKLİF GELİNDE BAKACAĞIZ DEĞERLENDİRECEĞİZ ONA GÖRE KARARIMIZI VERECEĞİZ

        Bahçeli FETÖ, konusunda da il başkanlarına geniş kapsamlı bilgi verdi. 90’ların sonundan itibaren FETÖ’nün partiye sızmaya çalıştığını, bu kapsamda kendisiyle de bazı isimlerin görüştüğünü ifade etti.

        MHPlideri, il başkanlarına “Aranızda FETÖ'cü varsa çıksın gitsin; tespit edersek, biz atarız. İl ilçe kongrelerinizde de fetöcülerin sızmasına izin vermeyin” diye seslendi.

        MHP lideri önümüzdeki hafta cuma günü de belediye başkanlarıyla toplantı yapacak.

        Ömer Topsakal / HABERTÜRK TV

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ