Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu, Elif Doğan Türkmen'in divan üyeliğinden istifasını istedi

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milyonluk haberleşme faturasıyla gündeme gelen CHP'li Elif Doğan Türkmen'in divan üyeliğinden istifasını istedi.CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay da "CHP kamu vicdanını rahatsız edecek bir durumun içinde olmaz. Sayın milletvekilinin de gereğini yapacağını görüyoruz" dedi.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen'in, Başkanlık Divanı üyeliğinden istifa etmesini istediği bildirildi.

        ENGİN ALTAY'DAN AÇIKLAMA

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Elif Doğan Türkmen'in istifasını istemesi hakkında, "CHP kamu vicdanını rahatsız edecek bir durumun içinde olmaz. Sayın milletvekilinin de gereğini yapacağını görüyoruz" dedi.

        CHP'li Altay, İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

        CHP'li Engin Altay, Kılıçdaroğlu'nun Türkmen'in istifasını istemesine ilişkin olarak, "Sayın milletvekilimiz namuslu, dürüst bir arkadaşımızdır. Bir ölçüsüzlük muhakkak. Sayın Elif Doğan Türkmen CHP kültürüyle yetişmiş bir insandır. Sayın Genel Başkanımız görevinden ayrılmasını istemiştir. Sayın milletvekilimiz de kendisine yakışanı yapacaktır. Kamu vicdanı bundan rahatsızdır. CHP kamu vicdanını rahatsız edecek bir durumun içinde olmaz. Sayın milletvekilinin de gereğini yapacağını görüyoruz" dedi.

        KILIÇDAROĞLU İSTİFASINI İSTEMİŞTİ

        CHP Grup Basın Danışmanlığından yapılan açıklamaya göre Genel Başkan Kılıçdaroğlu, iletişim giderleri kamuoyunda tartışmalara neden olan Adana Milletvekili Türkmen'in TBMM Başkanlık Divanındaki Katip Üyeliği görevinden istifa etmesini istemişti.

        Türkmen'in Meclis tarafından karşılanan iletişim giderlerinin tutarının yüksek olması, kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ