Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cezaevleri Genel Müdürlüğü'nden 'kamera' haberleri hakkıda açıklama

        Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce, Elazığ Ceza İnfaz Kurumu içerisinde kadın tutuklu ve hükümlülerin özel yaşam alanlarını gören kameraların bulunduğuna ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

        Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bir süredir Elazığ T Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda, özellikle terör suçundan tutuklu ve hükümlülerin kaldıkları ceza infaz kurumlarında, kadın tutuklu ve hükümlülerin özel yaşam alanlarını gören kameraların bulunduğuna yönelik haberler yapıldığı belirtildi.

        Açıklamada, bunların "ceza infaz kurumunda bulunan terör örgütlerine hareket sahası kazandırmak ve faaliyetlerini serbest bir şekilde yapma imkanı sağlamak için özel olarak hazırlanan, aynı kaynaktan üretilen ve terör örgütlerine moral, motivasyon sağlamaya yönelik haberler" olduğu kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

        "Havalandırma bahçelerinde ve ortak kullanım alanlarında bulunan kameralar özel alanları görmemektedir. Bir yandan işkence iddalarında bulunulurken bir yandan da kişilerin kendi güvenliklerini de sağlamaya yönelik kameralardan rahatsızlık duyulması ve asılsız iddialara konu yapılması dikkat çeken çelişki ve garabettir.

        Bu nedenle akıl ve ahlak dışı, masa başında üretilen yalan haberlerin amacı ve kimlere hizmet ettiği gayet iyi bilinmektedir. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu tür haber ve paylaşımlar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Ceza İnfaz Kurumlarımızda insan hak ve onuru ile bağdaşmayacak hiçbir uygulamaya kurumsal olarak izin verilmesi söz konusu değildir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ