Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem HDP'li Ayhan Bilgen'in dosyasına "yetkisizlik" kararı

        Terör soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen'in dosyası, "yetkisizlik" kararı verilerek Ankara'ya yollandı.

        Bilgen hakkındaki iddianameyi kabul eden Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık avukatlarının tahliye talebine ilişkin tutukluluk değerlendirmesini yaptı.

        Mahkeme, Bilgen'in üzerine atılı eylem nedeniyle kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması, sanığın savunmasının alınmamış olması ve dolayısıyla kanıtların henüz tamamen toplanmamış olması ile tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

        CMK'nın 12/2. maddesi uyarınca Bilgen'in dosyasına "yetkisizlik" kararı veren mahkeme, sanığın iddianamedeki eylemlerden yargılamasının yapılması için dosyanın yetkili ve görevli nöbetçi Ankara Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesini kararlaştırdı.

        İSTENEN CEZA

        İddianamede, Bilgen hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak", "2911 Sayılı Yasaya Muhalefet" ve 6-8 Ekim olaylarına ilişkin "suç işlemeye tahrik" suçlarından 8,5 yıldan 23 yıla kadar hapis ve mahkumiyeti halinde Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarına hükmedilmesine karar verilmesi isteniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ