Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Aziz Kocaoğlu: Öyle rahatladım ki gece uyuyamıyorum

        İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonda 397 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan ve 5 yıllık davanın sonunda çoğu belediye çalışanı 129 kişiyle birlikte beraat eden Başkan Aziz Kocaoğlu, yaşadıklarını, duruşlarını ve beraat kararını Habertürk’e değerlendirdi.

        Operasyonun başından bu tarafa suçsuz olduklarını hep anlattıklarını, adalete inanıp sadece adalet istediklerini belirten Kocaoğlu, “Ama adalet er geç tecelli etti” dedi. Kararın kendileri açısında malumun ilamı olduğunu vurgulayan Kocaoğlu, “Ama beraat etmekle sırtımızdan birçok büyük yük kalktı. 2 gecedir, beraat etmenin verdiği rahatlıktan uyuyamıyorum, dincim. Hafifleme oldu, yük üzerimizden kalktı” diye konuştu.

        ‘24 MADDE BAŞUCU KİTABI OLACAK’

        Beraat etmelerinin önünü açan savcının mütalaasını da değinen Kocaoğlu, “Savcının mütalaası, 24 ayrı konuyu tek tek net bir şekilde açıklıyor. O mütalaayı belediyecilik açısından önemli bir başucu kitabı olarak değerlendiriyorum. Mahkemenin gerekçeli kararı yayınlandıktan sonra çoğaltıp belediye başkanlarına başucu kitabı olarak bastırıp dağıtmayı düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

        Operasyonu FETÖ’nün yaptığı iddialarıyla ilgili “FETÖ’cü yaptı diye o gün bir değerlendirme yapamazdık. Buna FETÖ de diyebilirsiniz, ne derseniz deyin. Benim genel sekreterim, daire başkanım ve itfaiye erim var. Bu operasyonları yaparken, bunlar da devlet kurumunun elemanlarıydı” değerlendirmesinde bulunan Kocaoğlu, operasyonun EXPO sürecinde olması konusunda ise “Kesin olarak EXPO’yu kaybetmemize neden olup olmadığını bilemem. Ama kesin olarak moral bozukluğu yarattı” dedi.

        MEHMET İNMEZ/GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ