Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mevlüt Mert Altıntaş, ABD Büyükelçisi Bass’ı da araştırdı, bilgi topladı
        1

        FETÖ’cü polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürülen Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov soruşturmasında, ses getirecek yeni ayrıntılar ortaya çıkarıldı.

        2

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Rus Büyükelçi Karlov suikastına ilişkin yürütülen soruşturmada, önemli gelişmeler yaşandı.

        3

        Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlar Dairesi Başkanlığı ve TÜBİTAK’ın da Altıntaş’ın çep telefonunun şifresini kırmak için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

        4

        TÜBİTAK, Altıntaş’ın cep telefonu şifresini kırmak için “iCloud klonlama” tekniği üzerinde çalışıyor. Soruşturmada, suikastçıya ait bilgisayar incelemesinde önemli bir bilgiye ulaşıldı.

        5

        Altıntaş’ın, Karlov’un yanı sıra ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass’ı da internetten araştırdığı tespit edildi.

        6

        Bass’ı da hedef aldığı değerlendirilen suikastçının Ankara’da bulunan Rus ve Amerikan kültür derneklerini de internetten araştırdığı ve bilgi topladığı kaydedildi.

        7

        ‘MESAJLAR DÖNDÜRÜLEMEZ ŞEKİLDE SİLİNMİŞ’

        FETÖ’cü olduğu belirlenen Altıntaş’ın gerçekleştirdiği suikastın örgüt bağlantısını ortaya koymaya dönük soruşturma kapsamında, daha önce Google şirketi “Gmail” e yazı yazılarak, suikasttan 2 saat sonra Altıntaş’ın Gmail’deki e-posta hesabından silinen mesajlar istenmişti.

        8

        Gmail yetkililerinin, savcılığa, “E-mail’ler geri döndürülemez şekilde silinmiştir” karşılığını verdiği ortaya çıktı. Altıntaş’ın e-mail’lerinin silindiği sunuculardan birini tespit eden Ankara Başsavcılığı, durumu kısa süre önce FBI yetkililerine bildirdi.

        9

        FBI’dan destek isteyen başsavcılık, hem silinen mesajların içeriğinin sunucudan bulunması hem de Altıntaş’ın kullandığı iPhone marka telefondaki şifrenin kırılması için yardım talep etti.

        FEVZİ ÇAKIR/GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ