Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır'da patlama! SON DAKİKA HABERLERİ GÜNCEL

        Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ve Terörle Mücadele Şubesi'nin bulunduğu, daha önce bombalı saldırı gerçekleştirilen bölgede dün sabah yeniden patlama meydana geldi. Patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükseldi.

        PATLAMA ANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Dışarıdan müdahale yok. Tamir sırasında patlama oldu, 1 kişi enkaz altında, 1 kişi ağır yaralı, hafif yaralılar da var" dedi.

        Alınan bilgiye göre, Bağlar ilçesindeki İl Emniyet Müdürlüğü ek birimlerinin yer aldığı alanda meydana gelen patlamanın ardından AFAD ekiplerince bölgede yürütülen arama çalışmalarında bir polis memurunun cenazesine ulaşıldı. Böylece patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e çıktı.

        ENKAZ ALTINDAN BİR KİŞİNİN CESEDİ ÇIKARILDI

        Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ek binada bulunan Bakım Onarım Şube Müdürlüğü'nün tamir atölyesinde meydana gelen patlamada 3 kişi yaşamını yitirdi, 3'i ağır 20'si polis yaklaşık 80 kişi yaralanmıştı. Enkaz altında olduğu kaldığı belirtilen bir kişinin cesedi çıkarıldı. Ceset, otopsi ve kimlik tespiti için morga konuldu.

        TÜNEL İDDİASINA YANIT

        Valilik'ten yapılan ilk açıklamada, "Panzer aracının tamiri esnasında sebebi henüz bilinmeyen bir patlama meydana geldiği" denilirken sosyal medyada, patlamanın emniyet yerleşkesine bitişik olan henüz inşaatı tamamlanmamış bir binanın altından tünel kazılarak yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesiyle meydana geldiği iddiaları yer aldı.

        Bazı 'güvenlik uzmanı' kişilerin sosyal medya hesaplarında, açılan tünel ve çıkarıldığı belirtilen toprak dolu torbaların fotoğrafları yayımlandı. Bu hesaplardan yapılan paylaşımlardaki fotoğraflarda, açıldığı iddia edilen tünelin bir ucunun olduğu inşaatın alt katındaki odanın duvarlarında terör örgütü PKK ile ilgili yazıların bulunduğu ve içerisinde toprak olan torbaların üst üste konulduğu görüldü. Yine aynı hesaplardaki iddiaya göre, yaklaşık 15 metre uzunluğunda tünel kazılmış.

        Yetkililer, paylaşılan fotoğraflar ve tünel iddiaları ile ilgili incelemenin sürdüğünü, daha sonra gerekli açıklamanın yapılacağını söyledi.

        Olay yeri inceleme ekiplerinin patlama bölgesinde çalışmaları devam ederken, tünel kazıldığı iddia edilen Bakım- Onarım Şube Müdürlüğü'ne ait tamir atölyesinde bakan tarafta bulunan binaların olduğu bölgeye polis sivillerin giriş çıkışına izin vermediği görüldü.

        VALİLİKTEN AÇIKLAMA

        Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz Bağlar İlçesinde bulunan, İl Emniyet Müdürlüğü ek birimlerimizin yer aldığı alan içerisindeki Bakım-Onarım Şube Müdürlüğüne ait tamir atölyesinde 11.04.2017 Salı Günü Saat 10.47 de panzer aracının tamiri esnasında sebebi henüz bilinmeyen bir patlama meydana gelmiştir.

        Patlamanın hemen ardından olay yerine AFAD ve 112 ekiplerimiz sevk edilmiştir.

        Meydana gelen patlama neticesinde 1 sivil personel kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Yaralılarımızın ise tedavileri sevk edildikleri hastanelerde devam etmektedir.

        Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma hemen başlatılmış olup, detaylı açıklamalar daha sonra yapılacaktır." denildi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır Valisi Aksoy'u telefonla arayarak, Bağlar ilçesindeki patlama hakkında bilgi aldı.

        Diyarbakır'daki patlamanın, İl Emniyet Müdürlüğü'nün Bağlar'daki ek binasının içerisindeki atölyede panzer tamiri sırasında meydana geldiği bildirildi.

        REKLAM

        Habertürk Haber Merkezi'nden Veysi İpek'in aktardığı bilgilere göre, lojmanların da bulunduğu bölümün yakınında gerçekleşen patlamanın ardından binaların camları kırıldı. Sağlık ekipleri içeriden yaralıları çıkarıp hastanelere taşıdı.

        Harita

        Patlamanın şiddeti ile söz konusu binada kısmen çökme meydana geldi, çevredeki binalarda ve araçlarda hasar oluştu.

        Çökmenin meydana geldiği binada AFAD ekiplerinin çalışması sürüyor.

        Öte yandan polisler gaz sızıntısı riskine karşı anons yaparak binalarda mutfak tüplerinin açılmaması ve sigara içilmemesi yönünde vatandaşlara uyarıda bulunuyor.

        2016'DA AYNI BÖLGEDEKİ PATLAMADA 8 KİŞİ ŞEHİT OLMUŞTU

        Patlamanın olduğu bölgede 4 Kasım 2016'da gerçekleştirilen saldırıda 2'si polis memuru, 1 Emniyet'te görevli işçi 8 kişi şehit olmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ