Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dışişleri'nden Trump'ın 1915 olayları açıklamasına tepki

        Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Donald Trump'ın 1915 olayları hakkında yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Açıklamada "Tek taraflı tarih anlatılarına itibar edilmemeli" denildi.

        Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili şu açıklama yapıldı;

        "ABD Başkanı Trump’ın “1915 Olayları” hakkında 24 Nisan 2017 günü yaptığı yazılı açıklamadaki yanlış bilgi ve tanımlamaların, bazı radikal Ermeni çevrelerin yıllar içinde bu ülkede propaganda metotlarıyla oluşturdukları bilgi kirliliğinden kaynaklandığı düşünülmektedir.

        Yeni ABD Yönetimi’nden şiddet eğilimleri ve nefret söylemleri ile tanınan bu çevrelerin tek taraflı tarih anlatılarına itibar etmemesini ve tüm tarafların acılarını dikkate alan bir yaklaşım benimsemesini bekliyoruz.

        REKLAM

        Birinci Dünya Savaşı döneminde hayatını kaybeden Osmanlı Ermenilerinin bu yıl da, 24 Nisan günü, İstanbul Ermeni Patrikhanesi’nde düzenlenen törenle, hak ettikleri saygıya uygun biçimde anıldıklarını ABD Yönetimi’ne hatırlatıyoruz.

        Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın söz konusu törene ilettiği mesaj Türkiye’nin konuya ilişkin yaklaşımını yansıtmaktadır."

        BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

        Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, 1915 olaylarına ilişkin ABD Başkanı Donald Trump tarafından yapılan açıklamayla ilgili, "Yapılan açıklama, bizden önceki yönetimlerin açıklamalarıyla tutarlıdır. Eğer Başkan Obama, Başkan Bush ve diğerlerinin (1915 olaylarıyla ilgili) kullandığı dile bakarsanız Başkan'ın (Trump) kullandığı dil ile örtüştüğü görülür." değerlendirmesini yaptı.

        Sözcü Spicer, Beyaz Saray'daki günlük basın brifinginde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

        Spicer, bir soru üzerine Trump'ın 1915 yılı olaylarıyla ilgili açıklamasının önceki ABD yönetimleriyle olan benzerliğine dikkat çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ