Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Abdullah Gül'den Deniz Baykal'a yanıt

        11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cuma namazı çıkışında, son günlerde hakkında çıkan iddialarla ilgili olarak açıklama yaptı. Deniz Baykal'ın açıklamalarına işaret eden Abdullah Gül, "Bir siyasetçinin parti içi politikaları çerçevesinde yaptığı çeşitli taktikler beni de söz konusu etti. Ben ciddiye almadım" dedi.

        Cumhurbaşkanlığı görevinin ardından günlük siyasete girmeyeceğini söylediğini hatırlatan Gül, "Bilgimi, birikimimi de paylaşma sorumluluğum var. Bu şekilde paylaşmaya da devam edeceğim" dedi.

        • CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CNN Türk'te katıldığı programda 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik açıklamasında, "Adayımız CHP’li olmayabilir. Adaylık için Abdullah Gül ismi gelirse ben ciddiye alırım. Varsa öyle bir niyeti değerlendirilir, çok gecikmemesi lazım”demişti.

        Gül'ün açıklamaları şu şekilde;

        "Bir siyasetçinin parti içi politikaları çerçevesinde yaptığı çeşitli taktikler, o konuşmada beni de söz konusu etti. Ben ciddiye almadım. Ben biliyorum 367 meselesinin nasıl ortaya çıktığını, bugünkü koşullara nasıl gelindiğini, onun için ciddiye almadım ama üzülerek görüyorum ki bazıları çok ciddiye almışlar."

        "NE YAPMAM GEREKTİĞİNİ SÖYLEMEYE KALKTILAR"

        Bazı arkadaşlar saygı çerçevesini de aşarak benim ne yapmam gerektiğini söylemeye kalktılar. Buna çok üzüldüm. Uzun bir süredir bazı çevreler, bazı siteler, sosyal medyada başta ben olmak üzere AK Parti'nin gerçek öncüleri, kurucuları, onun başarısında çok büyük emeği geçmiş arkadaşlar hakkında ağıza gelmeyecek laflar, küfürlere varan söylemler var. Doğrusu bunların da nasıl organize olduğunu dünya biliyor artık. Bunun karşısında sükutu gerçekten çok üzüntüyle karşılıyorum ve kamuoyunun vicdanına bırakıyorum."

        REKLAM

        "7 SENE TARAFSIZ OLARAK CUMHURBAŞKANLIĞI YAPTIM"

        "Ben 7 sene tarafsız olarak Cumhurbaşkanlığı yaptım. Ayrılınca da günlük siyasete girmeyeceğimi söyledim ama bütün bilgimi, birikimimi de ülkeme paylaşma sorumluluğum var. Yeri geldiğinde de paylaştım, paylaşmaya da devam edeceğim. Bu şekilde paylaşmaya da devam edeceğim. Türkiye zaten yeteri kadar kutuplaşmanın içerisinde. Türkiye'nin önüne bakması gerekir. İçeride bir sürü ekonomik beklentiler var. Herkesin bunlara yönelmesi gerekir. Bu çerçevede muhakkak ki hükümete yardımcı olmak gerekir. Yurt dışından kaynaklanan ciddi tehlikeler var. Polemiklere sokmak için uğraşanları da ciddiye almam."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ