Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim DGS ne zaman? (2017) Dikey Geçiş Sınavı ne zaman?

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için bu yıl da heyecan sürüyor. Sınava katılacak olan adaylar başvurularını geçtiğimiz hafta tamamladı ve sınav tarihi için bekleyişe geçti. Peki DGS ne zaman? İşte 2017 DGS sınav tarihi ve detaylar...

        DGS NE ZAMAN?

        Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları için yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 23 Temmuz 2017 tarihinde tek oturumda yapılacak. Adaylar DGS'nin ardından sınav sonuçlarını beklemeye başlayacak ve sınav sonuçları da açıklandıktan sonra, aldıkları puana göre tercihlerini yapacak.

        REKLAM

        DGS SINAV YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

        Milyonlarca adayın katılımıyla ülke genelinde yapılacak olan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için heyecanla bekleyen adaylar, sınav giriş yerleri için de sabırsızlıkla bekliyor. Sınav giriş belgesi, bilindiği üzere adayların hem sınava katılmasını sağlıyor ve hem de sınava katılacak olan adayların sınava hangi merkezde gireceğini gösteriyor.

        Sınav giriş yerlerini gösteren sınav giriş belgesi, tahminlere göre sınava bir hafta kala ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden erişime açılacak ve adaylar sisteme giriş yaparak sınav giriş belgelerini edinebilecekler.

        15 DAKİKA KURALINA DİKKAT!

        İlk defa Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) uygulanan bu kural için adayların dikkatli olması gerekiyor.

        Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları zorunludur. Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalıdır.

        Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır. Adaylar, saat 09.45’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ