Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son Dakika! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (17 Haziran 2017)

        Yurtiçinde devam eden FETÖ operasyonlarında tutuklanan ve gözaltına alınanlar listesine her geçen gün yeni isimler ekleniyor. 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 17 Haziran 2017 Cumartesi günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        MALATYA'DA 1 ÜSTEĞMEN GÖZALTINA ALINDI

        Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında bir üsteğmenin gözaltına alındığı bildirildi.

        Valilikten yapılan açıklamaya göre, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde terör örgütü FETÖ/PDY ile irtibatlı ve iltisaklı olduğu iddiasıyla İl Jandarma Komutanlığında görevli üsteğmen gözaltına alındı.

        Şüpheli, Mersine götürülmek üzere ekiplere teslim edildi. (AA)

        KIRŞEHİR MERKEZLİ OPERASYONLARDA 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kırşehir merkezli 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, aralarında kamu çalışanlarının da bulunduğu 12 şüpheli gözaltına alındı.

        Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturma kapsamında Kırşehir merkezli operasyonda Ankara, Bursa, Batman, İzmir, Yozgat ve Aydın'da bulunan 16 şüphelinin yakalanması için gözaltı kararı çıkarıldı.

        Operasyonda, aralarında halen görevde olan, ihraç edilen ve açığa alınan kamu personelinin de bulunduğu 12 şüpheli yakalandı.

        Şüphelilerin örgüte finans desteği sağladıkları ve örgüt propagandası yaptıkları iddia edildi.

        Hakkında yakalama kararı bulunan 4 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        TEKİRDAĞ'DA 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Tekirdağ'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında polis tarafından 4ilçede eş zamanlı yapılan operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nınFETÖ /PDYsoruşturması kapsamında Çorlu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerince Saray, Çerkezköy, Kapaklı ve Ergene ilçelerinde 6 kişi eş zamanlı yapılan operasyon ile gözaltına alındı.Şüpheliler, evlerinde yapılan aramaların ardından sorgulanmak üzere Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.(DHA)

        ÖMER FARUK KAVURMACI VE HÜSEYİN ÇAPKIN TUTUKLANDI

        Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa'nın haberine göre,FETÖ'nün işadamları yapılanması TUSKON davasında hakkında yakalama karar çıkarılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile FETÖ'nün mülkiye yapılanması davasında hakkında yakalama kararı çıkarılan İstanbul eski emniyet müdürü Hüseyin Çapkın tutuklandı. Kavurmacı ve Çapkın Silivri Cezaevine gönderildi.

        FETÖ'nün işadamları yapılanması Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON ) davasında hakkında yakalama kararı çıkarılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile FETÖ'nün mülkiye yapılanması davasında hakkında yakalama kararı çıkarılan İstanbul eski emniyet müdürü Hüseyin Çapkın emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan Kavurmacı ve Çapkın tutuklanarak Silivri cezaevine gönderildi.

        Yaklaşık 8 ay tutuklu kaldıktan sonra 3 Mayıs'ta sağlık sorunları gerekçe gösterilerek tahliye edilen Ömer Faruk Kavurmacı hakkında, 23. Ağır ceza mahkemesince, Silivri Devlet Hastanesi'nin 21 Mart 2017 tarihli sağlık kurulu raporundaki, " tutuklu kalması hayati bir tehlike arz etmediği, cezaevin koşullarında hayatını yalnız idame ettirebileceği" tespiti nedeniyle önceki gün tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.

        KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ'NDE AÇIĞA ALINAN 10 KİŞİDEN 3'Ü TUTUKLANDI

        Kütahya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Dumlupınar Üniversitesindeki (DPÜ) görevlerinden uzaklaştırılarak gözaltına alınan 10 kişiden 3'ü tutuklandı.

        Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince, örgütün üniversite yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 10 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan Ş.T., E.S.A. ve E.S., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Diğer 7 zanlı ise yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Zanlılardan bazılarının örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları belirlenmişti. (İHA)

        DENİZLİ'DE SERBEST BIRAKILAN 7 KİŞİDEN 6'SI SAVCILIĞIN İTİRAZI ÜZERİNE TUTUKLANDI

        Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 5 eski öğretmen gözaltına alındı, adli kontrol şartıyla salıverilen 7 şüpheliden 6'sı savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında gözaltı kararı verilen 9 şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda daha önce meslekten ihraç edilen, "ByLock" kullandıkları öne sürülen 5 öğretmen gözaltına alındı.

        Bu arada, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Çarşamba günü çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 9 zanlıdan 7'si için itirazda bulundu.

        Aralarında meslekten ihraç edilenler ile halen görevde bulunanların da olduğu 6 zanlı, itiraz üzerine yeniden gözaltına alındı.

        "ByLock" kullandıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 6 şüpheli, cezaevine gönderildi, aranan diğer zanlının yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. (AA)

        NEVŞEHİR MERKEZLİ 14 İLDEKİ OPERASYON KAPSAMINDA BİR ASTSUBAY TUTUKLANDI

        Nevşehir merkezli 14 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan muvazzaf asker tutuklandı.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olduğu" suçlamasıyla hakkında soruşturma astsubay İzzet Gökhan Y. Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

        İzzet Gökhan Y, 9 Haziran tarihinde Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Nevşehir merkezli 14 ilde, eski ve muvazzaf asker ile öğretmenlere yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınmıştı. (AA)

        KAVURMACI VE ÇAPKIN GÖZALTINA ALINDI

        REKLAM

        Ömer Faruk Kavurmacı, TUSKON soruşturmasından, Hüseyin Çapkın ise FETÖ'nün mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturmadan İstanbul'da gözaltına alındı.

        Habertürk Ankara'dan Helin Şahin'in haberine göre, TUSKON soruşturması kapsamında hakkında tutuklama kararı olanİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı veFETÖ'nün mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturmadan hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı olan Hüseyin Çapkın, İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafındangözaltına alındılar. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        KARS İL JANDARMA KOMUTANI FETÖ'DEN TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karıştıkları öne sürülen Kars İl Jandarma Komutanlığında görevli 4'ü tutuklu, 11 sanığın savunmalarının alındığı duruşmada, Kars İl Jandarma Komutanı Albay Serdar Güngör ve İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Ömer Talay için tutuklama kararı çıktı.

        Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmekte olan duruşmada tutuksuz yargılanan Kars İl Jandarma Komutanı Albay Serdar Güngör de katıldı. Mahkemede savunma yapan Güngör üzerine atılı suçları kabul etmedi. Albay Güngör'ün üzerine atılı suçların15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece, 14. Mkz. Piyade Tugay Komutanlığına gitmesi, Kağızman'da görevli bir piyade yarbayı jandarma istihbaratçılarla birlikte darbeye destek için Kars'a getirilmesi, şehir elektriğinin kesilmesi girişiminde bulunulması, darbe mesajlarının ilçelere gönderilmesi ve jandarma birliklerini hazır bekletilmesi olduğu öğrenildi.

        Yapılan savunmanın ardından ara karar veren mahkeme, İl Jandarma Komutanı Albay Serdar Güngör ve İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Ömer Talay'ın tutuklanmasına hükmetti. Adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, Albay Serdar Güngör ve İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Ömer Talay Kars Kapalı cezaevine gönderildi. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ