Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu'nun İstanbul yürüyüşünün 5. günü

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından protesto amacıyla başlattığı "Adalet Yürüyüşü"nde 5. güne girildi. Kılıçdaroğlu, yürüyüşün 5. gününe başlamadan önce kısa bir açıklamada bulunarak, "İnsan varsa bir yerde adalet de olmak zorunda" dedi.

        Harita

        Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşünden dakika dakika

        Enis Berberoğlu'nun tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi

        11:45 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'ne katılanlar arasında bulunan 69 yaşındaki Hasan Tatlı'nın geçirdiği kalp krizinin ardından hayatını kaybetmesine ilişkin "Çok üzgünüz. Adalet yolundaki ilk kaybımız. İnşallah, bundan sonra buna benzer bir olayla karşılaşmayız. Yarın bir grup milletvekili arkadaşımız cenaze törenine katılacak." dedi.

        10:45 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nün 5'inci gününde Ankara'nın Kızılcahamam İlçesi'ne vardı.

        CHP'nin İstanbul yürüyüşünde kalp krizi geçiren Hasan Tatlı hayatını kaybetti

        09:40 Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugünkü yürüyüşüne "amirallere suikast" soruşturması sürerken intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar da katılıyor.

        09:10 CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Adalet Yürüyüşü"nün 5'inci gününe, Kızılcahamam Orman Deposu mevkisinden başladı.

        09:05 Kılıçdaroğlu: "Bize saldırılar olabilir. Bizi eleştirenler olabilir. Bizi kızdırmak isteyenler olabilir. Hepsinin canı sağ olsun. Ben inatla kararlılıkla azimle adalet için yürüyeceğim; 80 milyon için. Dün yürüyüşümüzün büyük bir kısmını yağmur altında yaptık. Gelip, geçen kamyonlar, minibüsler, özel arabalar belki şöyle düşünmüşlerdir; 'Bu insanlar, bu yağmurun altında niye yürüyor?' Onlara şunu söylemek isterim. Biz, adalet için yürüyoruz. İnsan varsa bir yerde, adalet de olmak zorundadır."

        2 DAKİKALIK 'ADALETİ DÜŞÜNEREK DURAN ADAM' EYLEMİ

        CHP'liler, geceyi geçirecekleri kamp alanında 2 dakikalık "adaleti düşünerek duran adam" eylemi başlattı.

        Kızılcahamam ilçesi sınırlarında bulunan Bulak köyünün girişindeki kamp alanında günü tamamlayan CHP'liler, saat 18.00'de 2 dakikalık "adaleti düşünerek duran adam" eylemi yaptı.

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, eylemin her gün aynı saatte yurt genelinde yapılacağını belirterek, vatandaşları eyleme davet etti.

         Image Title 1  Image Title 2
        Description

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yürüyüşün yarınki etabıyla ilgili değişiklikleri Bulak köyünün girişindeki kamp alanında duyurdu.

        Ağbaba, CHP'nin yarınki grup toplantısının Çamlıdere yol ayrımında yapılmasına karar verildiğini açıklayarak, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun, yarın saat 13.30'da Çamlıdere yol ayrımında haftalık grup toplantısındaki konuşmasını yapacağını söyledi.

        CHP'nin Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü, altıncı gününde saat 08.00'de Bulak köyününden başlayarak devam edecek.

        09:00 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı "Adalet Yürüyüşü" 5. gününde.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ