Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Kelime-i şehadet getir" diyerek boğazını kesti

        Emre Günaydın'ın "Abdest alın, namaz kılın" dedikten sonra arkadaşlarını kitabevine götürdüğü ortay çıktı.

        VAZGEÇİRMEK İSTEDİK

        (Salih GÜRLER) Emre’yi fikrinden vazgeçirmeye çalıştık ama başaramadık. Olay günü 08.00’de Ağbaba İş Merkezi’nin karşısında park ederek, çay ocağında kahvaltı yaptık. Daha sonra arabada silah ve bıçaklar bize dağıtıldı. Yeni Cami lavabosunda ihtiyaçlarımızı gördük. Emre, "Abdest alın, namaz kılın" dedi.

        NE MESİH’İ NE TANRI’SI Abuzer yerde yüz üstü yatan Necati’ye tekme atarak, "İsa Mesih’miş, Tanrıymış, ne mesihi, ne tanrısı Allah var" dedi. Uğur, ’bizleri öldürürseniz buradan çıkamazsınız’ dedi. Emre’nin talimatı üzerine, yerden almış olduğum ip ile Necati’yi boğmaya çalıştım, ama boğamadım. Emre elinde bulunan bıçağı Necati’nin boyun kısmına saplamaya başladı. Necati’nin sesi kesildikten sonra Emre yüzüstü yatan Alman şahsın üzerine çıktı. Ben Alman uyruklu şahsı tutarken, Emre boyun ve sırt kısmına bıçağı saplamaya başladı. Onun da sesi kesildi. Emre, Uğur’un yanına gelerek "Seni öldürmeyeceğiz, yanımızda götüreceğiz" dedi.

        SIRTINA VE BOYNUNA BIÇAK SAPLADI Emre, kestiği havluyu Uğur’un yüz kısmını kapatarak sesinin çıkmamasını sağladı ve hepimiz bu şahsın üzerine çullandık. Emre ise elindeki bıçak ile şahsın sırtına, boynuna rastgele saplamaya başladı. 11.00’de girmiş olduğumuz Zirve Yayıncılık’taki olay saat 13.15 sıralarında bitmiş oldu.

        ŞANTAJLA PARA ALACAKTI

        (Abuzer YILDIRIM)

        Amacımız Zirve Kitabevi’nde araştırma yapıp, misyonerliğin gerçek yüzünü, gizli ilişkilerini ortaya çıkartacak bilgi ve belgeleri bulmak, bilgi almak için onları sorgulamak, yayınevini ateşe vermekti. Emre topladığı bilgileri alıp bunlarla misyonerleri tehdit ederek para alabileceğini söylüyordu.

        VEDA MEKTUBU YAZDIK Emre herkesin orada bulunan küçük bir bloknottan sayfa alarak misyonerleri yenemezsek arkadakilere hitaben birer not yazmamızı istedi. Hepimiz veda mektubu yazdık.

        KELİME-İ ŞAHADET GETİRMESİNİ İSTEDİ Necati, Hıristiyan olarak doğmayan çocukların beşte üçünün öldürüleceğini söyledi. Emre, ani bir hareketle bıçağı Alman’ın boğazına dayadı ve "Çocuklarımızı nasıl öldürürsünüz?" diye bağırdı. Hepimiz ayaklandık. Bu sırada Uğur arkadan kafama vurdu. Salih, Uğur’u yere yatırdı. Cuma da belindeki silahı çekti. Necati ayağa kalkarak, "Niye böyle yapıyorsunuz, hak din bizimkidir, Hıristiyanlığa geçin, çocuklarınız ölmesin" dedi. Emre ise "Yat yere, Kelime-i Şahadet getir. Ben seni Müslüman yapacağım" dedi. Salih, yerdeki Uğur’un üzerinde duruyordu. Necati konuşmayı sürdürünce, kalçasına tekme vurup, "Çocuklarımızı kimse öldüremez" dedim. Cuma, Necati’nin elini ve ayaklarını bağladı. Necati hala "Çocuklarınızın geleceğini yok ediyorsunuz" diyordu. Omzuna tekme vurdum. Alman’ı bağlayan Emre, Necati’ye cevap veriyordu. Alman ve Uğur çok sakinlerdi. Biz iz bırakmamak için eldiven de giymiştik. Elimi yıkamaya gittim, Emre de geldi. Elini ve bıçağı yıkadı.

        CESEDİNE TÜKÜRDÜ Odaya döndüğümde Necati’nin kanlar içinde kaldığını gördüm ve tükürdüm. Emre, "Bizim çocuklarımız öleceğine..." dedi. Ağlıyor ve evrak arıyordum.

        VAZGEÇMEK İSTEDİK

        (Hamit ÇEKER)

        Ben ve Cuma vazgeçmek istedik. Emre, "Sizi biliyorlar, dönüş yok. Ailenize zarar verirler’ dedi. Müslümanların çocuklarını öldürmeyi planlayan bu zararlı grubu vatanımız ve milletimize olan sevgimiz sebebiyle yok etmek istiyorduk.

        BEŞ BIÇAK, BEŞ PLASTİK ELDİVEN Olay öncesi 5 bıçak, 5 plastik eldiven, 5 cevşen aldık. Olay günü önce sabah gittik ama kimse yoktu. Öğleden önce tekrar gittik. Önce Emre ve Abuzer girdi. Sonra da biz gittik. Bir süre Hıristiyanlık işlerini tartıştıktan sonra, Emre, Salih’e Necati’yi boğmasını söyledi. Ölmemesi üzerine, Emre yanına giderek, bıçağını ensesine sapladı. Salih ile Emre Alman’ın başına geldiler. Emre yüzünü havlu ile örtüp boğazını kesti. Bu sırada kapıya bir kadın, bir de erkek geldi. Bu kişiler, Uğur’u aradı. Uğur, Emre’nin talimatı üzerine, Altın Kayısı Oteli’nde toplantıda olduğunu, oraya gelmelerini söyledi. Konuşmadan sonra Emre bıçakla Uğur’un üzerine yürüdü. Uğur bağırmaya başladı. Salih, Abuzer ve Cuma, Uğur’un üzerine çöktü. Emre baş bölgesinde, Cuma ayak, diğer ikisi gövde kısmında duruyordu.

        EMRE’DEN ÇEKİNİRDİK

        (Cuma ÖZDEMİR)

        Emre’nin psikopat tavırlarından çekinirdik. Olaya katılmamak ve onları vazgeçirmek için çok çaba harcadım. Emre, "kafana sıkarım" diyerek beni tehdit etti. Hamit’i de tehdit ediyordu. Kitabevine gittik. Kapı çaldı. Gidelim dediğimde Emre, "Beni çok iyi tanıyorlar öldürmeden gitmem" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ