Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Havana'ya bayan elçi

        Dışişleri Bakanı Abdullah Gül tarafından geçen çarşamba günü Çankaya Köşkü’ne sunulan yeni büyükelçiler kararnamesini Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in önceki akşam onayladı. Yeni büyükelçilerin agremanları (uygunluk) geldikten sonra yıl sonuna doğru görevlerine başlamaları bekleniyor.

        Yeni kararnamede tek kadın büyükelçi olarak yer alan Şanıvar Kızıldeli, rotasyona girerek, Vilnius (Litvanya) Büyükelçiliği’nden Fidel Castro’nun ülkesi Küba’ya Havana Büyükelçisi olarak atandı. Kararnameye göre, Dışişleri Müsteşarı Ali Tuygan Fransa Paris’teki UNESCO Daimi Temsilciliği’ne getirildi. Tuygan’ın yerine Dışişleri Müsteşarlığı’na Müsteşar Yardımcısı Ertuğrul Apakan atanmıştı. MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogan da, Londra (İngiltere) Büyükelçisi oldu.

        SÖZCÜLER GİDİYOR

        Devletin iki sözcüsü de, büyükelçi olarak yurtdışına çıkıyor. Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanı, Özel Kalem Müdürü ve Sözcüsü Sermet Atacanlı Tokyo (Japonya) Büyükelçiliği’ne, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan da Tel Aviv (İsrail) Büyükelçiliği’ne atandı. Atacanlı, daha önce Güney Afrika’da büyükelçilik yapmıştı. Tan ise ilk kez büyükelçi olarak yurtdışına çıkacak. Aşkabat (Türkmenistan) Büyükelçisi Hakkı Akil ile Tiran (Arnavutluk) Büyükelçisi Süphan Erkula’nın karşılıklı görev yerlerinin değişiminden son anda vazgeçilirken, Moskova (Rusya) Büyükelçisi Kurtuluş Taşkent, Ottowa (Kanada) Büyükelçisi Aydemir Erman ve Belgrad (Sırbistan) Büyükelçisi Hasan Servet Öktem’in görev süreleri uzatıldı.

        HÜRRİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ