Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit pilotlara son veda

        Askeri helikopterin eğitim uçuşu sırasında Ankara'nın Tuluntaş köyü yakınında düşmesi sonucu şehit olan 4 pilot törenle memleketlerinde toprağa verildi.

        İLK TÖREN MERSİN'DE

        Ankara'daki Kara Havacılık Komutanlığında düzenlenen törenin ardından dün havayolu ile Adana'ya, daha sonra da karayoluyla Mersin'e getirilen Dilsiz'in Türk bayrağına sarılı naaşı, Mersin Devlet Hastanesi morgundan alınarak Muğdat Camisi'ne getirildi.

        Cenaze törenine, şehidin babası Hasan Hüseyin Dilsiz, annesi Zeliha Dilsiz, KKTC'de üsteğmen olarak görev yapan kardeşi Mustafa Dilsiz, öğretmen kardeşi Aydın Dilsiz, aynı zamanda şehidin dayısı olan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Eröz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan, AK Parti Mersin milletvekilleri Kürşad Tüzmen ve Ali Er, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Camideki tören sırasında, iki kadın askerin şehidin annesinin kollarından tutarak destek verdikleri görüldü. Şehidin cenazesi, kılınan namazın ardından askerler tarafından top arabasına taşındı. Cenaze, Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

        İSTANBUL ŞEHİDİNİ UĞURLADI

        Şehit Kemal Taşçı için Ataköy 5. Kısım Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Devlet Bakanı Faruk Özak, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.

        Törende, 1. Ordu eski komutanı Hasan Iğsız da hazır bulundu. Şehit Kemal Taşçı'nın ailesi, tören boyunca gözyaşı döktü. Bir kadın teğmen, eşini kaybetmenin acısını yaşayan Özlem Taşçı'yı tören boyunca yalnız bırakmadı. Acılı anne Hamiye Taşçı ve baba Müslim Taşçı'yı, yakınları teselli etmeye çalıştı. Enes Taşçı ise ağabeyinin tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Aileye başsağlığı dileyen Bakan Özak, "Çok üzüldük. Ailesinin, ülkemizin başı sağolsun" diye konuştu.

        Kılınan namazın ardından top arabasına konulan cenaze, gözyaşları arasında camiden çıkarıldı. Şehit Kemal Taşçı'nın cenazesi, toprağa verilmek üzere Edirnekapı Şehitliği'ne gönderildi.

        SİVAS YASTA

        Askeri helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitiren subaylardan kara pilot üsteğmen Şükrü Pürlü'nün (29) cenazesi, Sivas Askeri Hastanesinden ''helallik'' alınmak üzere şehidin İstasyon Caddesi Ray Blokları'ndaki baba evine getirildi.

        Türk bayrağına sarılı cenazenin evin önüne getirilmesinin ardından şehidin babası Feyzi Pürlü, annesi Neşe Pürlü, kız kardeşleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin tabutuna sarılan anne Neşe Pürlü, ''Yavrum anan geldi kuzum. Nerede kaldın'' diye gözyaşı döktü. Neşe Pürlü, oğlunun mesai arkadaşlarına da sarılarak ağıt yaktı.

        Daha sonra şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, Sivas Ulu Camisi'ne getirildi. Burada, tabutun başındaki saygı nöbetini, şehidin subay pilot arkadaşları sırayla tuttu.

        Şehidin 12 yaşındaki yeğeni Mert Akbulut da zaman zaman şehidin fotoğrafını tuttu ve dayısının mesai arkadaşlarıyla birlikte saygı nöbetine katıldı. Gözyaşlarına hakim olamayan Akbulut, soğuk hava nedeniyle üşümemesi için fotoğrafı devretmesi istendiği zaman ısrarlara rağmen üşümediğini belirterek, fotoğrafı tutmaya devam etmek istediğini söyledi.

        Pürlü'nün pilot arkadaşları, musalla taşının başındaki panoda şehidin rütbesinin eksik yazıldığını fark edince yazıyı silerek düzeltti.

        Cenaze namazına şehidin ailesi, yakınları ve mesai arkadaşlarının yanı sıra Sivas Valisi Ali Kolat, Eğitim Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Sivas Garnizon Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, milletvekilleri, kurum temsilcileri, askerler, polisler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        İl Müftüsü Yusuf Şahin'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, askerlerin omuzunda taşınarak top arabasına kondu. Bu sırada da şehidin yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

        Türk bayrağına sarılı cenaze, top arabasında kortej eşliğinde bir süre taşındı. Cenazenin geçişi sırasında evlerinden ve caddede töreni izleyen bazı vatandaşların da gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

        Bu arada kortej sırasında cenazenin taşındığı top arabasının tekerleği, kortejde yer alan bir askerin ayağının üstünden geçti. Görevliler tarafından çevredeki bir dükkana götürülen askerin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

        ''DÜN KINA GECESİNİ YAPTIM''

        Daha sonra şehit cenazesi, toprağa verilmek üzere Yukarı Tekke Mezarlığı'na götürüldü. Yukarı Tekke Mezarlığı Şehitliği'nde düzenlenen törende, şehidin öz geçmişi okundu. Saygı atışı da yapılan tören sırasında anne Neşe Pürlü, askerlerle birlikte asker selamı vererek, ''Damatlığını giydiremedim ama dün kına gecesini yaptım'' diye gözyaşı döktü.

        Şehit cenazesi, daha sonra gözyaşları arasında toprağa verildi. Bu sırada Sarıkamış'tan getirildiği belirtilen toprak da şehidin mezarına döküldü.

        Cenazenin toprağa verilmesinin ardından Eğitim Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi, şehidin tabutunun sarılı olduğu Türk bayrağını ve fotoğrafını acılı baba Feyzi Pürlü'ye teslim etti. Feyzi Pürlü de bayrağı öperek teslim alırken anne Neşe Pürlü, bayrağı ve fotoğrafı en güzel yerde saklayacağını söyledi.

        ALTI AYLIK EŞİ UĞURLADI

        Ankara'nın Polatlı ilçesinde gece eğitim uçuşu sırasında düşen askeri helikopterdeki 5 subaydan biri olan Pilot Üsteğmen Taner Erdoğan, son yolculuğuna uğurlandı.

        Tokat'ın Erbaa ilçesinde Şehit Kara Pilot Üsteğmen Erdoğan'ın Merkez Büyük Camii'nde kılınan cenaze namazında askeri ve mülki erkanın yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

        Şehidi genç meslektaşı olan pilotlar yalnız bırakmadı. Cenaze törenine katılan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, acılı aileye başsağlığı diledi. İl Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından öğle namazına müteakiben kıldırılan cenaze namazının ardın şehidin cenazesi askeri tören mangası tarafından bando eşliğine Cumhuriyet Meydanı'na getirildi.

        Tören alanında, şehidin 6 aylık eşi Gonca Erdoğan metanetini korumaya çalışırken, gözyaşlarına hakim olmadı. Şehidin babası Behlül Erdoğan ile annesi Habibe Erdoğan ile erkek kardeşleri törende büyük üzüntü yaşadı. Tören alanında yapılan konuşmaların ardından şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere Pınarbeyli köyünde doğru yola çıktı.

        Törene; Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı, Amasya Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Akyürek, Tokat Garnizon Vekili İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nuh Köroğlu, AK Parti Tokat Milletvekilleri Şükrü Ayalan, Zeyid Aslan, Dilek Yüksel, MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Reşadiye Belediye Başkanı Rafet Erdem, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ