Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İhraç edilen MHP'li konuştu - Yusuf Ziya İrbeç, MHP

        Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, MHP Genel Başkan adayı olarak hedefinin partisini iktidara taşımak olduğunu söyledi.

        Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nde (AGC) basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İrbeç, MHP'den ihraç edilmesiyle ilgili olarak kendini savundu. MHP Genel Başkanlığı'na adaylığını daha önce açıkladığını hatırlatan İrbeç, "Aday olan insanların iddiaları olur. Bu hareketi iktidara taşımaktır. Bu hareketin iktidarında bu millete daha iyi hizmet edebilmektir. Bu benim iddiam. Ben daha iyi bir şekilde bu hareketi iktidara taşıyabilecek kadroyu kurabileceğimize inanıyorum. Ayrıca ben partinin il ve ilçe teşkilatlarına gittim. Ben sokakta konuşmadım. Parti merkezlerinde konuştum. Vatandaşlarla da düşüncelerimi paylaşma hakkım var. Bunu kimse gasp edemez" dedi.

        MHP'nin grup toplantıları ile Meclis'teki toplantılara katılmadığı yönündeki iddialara tepki Meclis'teki yoklama kayıtlarını da örnek gösteren İrbeç, "Söz konusu toplantılara katıldığını ve bunu Meclis'te yayın yapan TBMM TV ile kanıtladım. Hedefim MHP'yi iktidara taşımaktır. 42 yıllık bir davanın mensupları, 'ülkücüler dede oldu ve biz ne zaman iktidar olacağız?' diye soruyorlar. 42 yıllık bir dava, yüzde 13'lerde değil, yüzde 30 ile 40 arasında olması lazım. Bu potansiyeli görüyorum. Genel başkanlığa adayım ve bunun hesabını, kitabını yaptım. Elbette her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Beni MHP'den atmaya kimsenin yetkisi yok. Ben yuvamdayım. Ben ülkücüyüm. Bu kararı açıklayan genel başkan, henüz daha bir yazılı sevk yapmadı. Genel başkan bunu kamuoyuna duyurduğu zaman soğukkanlılığımı korudum. Suçlamaların ne olduğunu öğrenmek istedim" diye konuştu.

        İhraç kararına karşı tüm yasal haklarını kullanacağının altını çizen İrbeç, "Bu süreçte yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağım. Benim tek muhatabım ihracımı isteyen genel başkandır. Bu süreçte arkadaşlarımızı bu konunun içine çekmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Genel başkan yardımcılarından da bir şey istemiyorum" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün emekli milletvekili zammını veto ettiğini hatırlatan İrbeç, "Yanlış hesap Bağdat'tan dönmüştür. Cumhurbaşkanı da veto ederek bu hassasiyeti görmüştür. Protesto amaçlı gelen mesajlarda bunda etkili oldu" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ