Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti'li Şahin'den "4+4+4" yorumu

        AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, 4+4+4 şeklindeki yeni eğitim sistemiyle dinine, devletine, milletine, vatanına bağlı nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

        Mustafa Şahin, Malatya Fikir Adamları Derneği'ni ziyaret etti. Dernek yöneticilerinin sorun ve taleplerini dinleyen Şahin, kanaat önderlerinin bir çatı altında hizmet vermelerinin onur verici olduğunu belirtti.

        Malatya'nın sosyal ve kültürel anlamdaki yapılanmasında ciddi katkı sağladıklarını dile getiren Şahin, TBMM'de görüşülen 4+4+4 yasa tasarısı hakkında da bilgi verdi.

        Şahin, şöyle devam etti: "Muhalefet partileri şu ana kadar birleşmiş bir muhalefet oluşturdular. 4+4+4'ün bu ülkede neye zararı var diye sorsanız tek kelime konuşamıyorlar. Onların derdi ne; siz bu eğitim sistemini getirirseniz, imam hatipler yine parlayacak diyorlar. Kız çocuklarımızın okumasından yana tavır aldık. Herkesin mutlaka bu konuda belli bir düzeye gelmesi gerekiyor. Çocuklarımızın okuması için topyekûn gayret gösteriyoruz. Onların derdi ne? 'Siz bu eğitim sistemini getirirseniz, imam hatipler yine parlayacak' diyorlar. Parlarsa kim zarar görür? Bu ülkedeki ateistler, Marksistler, din ve devlet düşmanları. Millet düşmanları zarar görecek. Bizim amacımız ise dinine, devletine, milletine, vatanına bağlı nesiller yetiştirmek." dedi.

        Malatya Aktif Fikir Adamları Derneği Başkanı Hacı Bayram Yılmaz da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 4+4+4 eğitim sistemini desteklediklerini ifade etti. Yılmaz, "Memleket kendi içerisinde yıkılıyormuş gibi memlekete ayrı bir düzen geliyormuş gibi, felaket tellallığı yapanları bu millet çok iyi biliyor. Onlar asla başarılı olamayacaklar." diye konuştu.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ