Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kuzu: Davaya öncelikli müdahil olması gereken Demirel'dir

        TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, 12 Eylül davasına öncelikle, darbe döneminden önceki son Başbakan olan Süleyman Demirel'in müdahil olması gerektiğini, çünkü darbenin en başta kendisine karşı yapıldığını söyledi.

        Mecliste, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kuzu, 12 Eylül davasının özünün, kurulu demokratik düzene yönelik müdahaleyle ilgili olduğunu, bu nedenle davaya yalnızca birkaç generalin yargılanması olarak bakılmaması gerektiğini ifade etti. Kuzu, burada topyekun bir etkilenmenin söz konusu olduğunu belirterek, ''O dönemde görev alan herkes bu kapsamdadır. Kim, kimden hangi zararı gördüğü ile ilgili bir durum'' dedi.

        Dönemin Genelkurmay Başkanı ve eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in, davaya ilişkin 'kurucu iktidar olduğu' yönündeki savunmasının karşılığı bulunmadığını anlatan Kuzu, 'Kurucu iktidarım, yargılayamazsın...' ifadesinin mantığı olmadığını dile getirdi.

        Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 12 Eylül davasına ilişkin tavrını da eleştiren Kuzu, ''Davaya öncelikli müdahil olması gereken Demirel'dir. Çünkü, darbe en başta ona karşı yapılmıştır. Davaya müdahillik konusunda asıl başı çekmesi gereken Demirel'dir'' diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ