Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Büşra Ersanlı cezaevinden böyle çıktı

        KCK Davası kapsamında tutuklandıktan 9 ay sonra tahliye edilen Prof. Dr. Büşra Ersanlı, cezaevinden çıktı. Ersanlı, cezaevinden ayrılırken yaptığı açıklamada, "9 aydır bekliyoruz. Çok uzun bir iddianame, mantığını anlayamadığımız, bizlere karşı çok nefret biriktirmiş olan bir iddianame ile karşı karşıya kaldık. Bu davada yargılanan insanların büyük çoğunluğu BDP'li. Arkadaşlarımızı geride bıraktığımız için üzgünüz. Hepimizin durumu üç aşağı beş yukarı aynı" dedi.

        ''Mahkemede Kürtçe savunma krizi yaşanıyor. Neler söyleyeceksiniz?'' şekilindeki soruya karşılık da Ersanlı, ''Ana dilde eğitim de, ana dilde savunma da çok umut ediyorum ki yakın bir gelecekte Türkiye'de gerçekleşecek. Çünkü bu hem birey anlamında, hem kolektif anlamda en büyük güvenlik yolu. Ana dilde eğitim ve ana dilde kendini rahatça ifade etmek, o dili iyi öğrenmek, Türkiye'de en büyük güvenlik garantisi'' diye konuştu.

        Tahliye gerekçesinde, kamuoyunda ''3. Yargı Paketi'' olarak bilinen 6352 sayılı Kanuna da yer verildiği hatırlatılarak, bu konuda söyleyecekleri sorulan Ersanlı, bunların teknik detaylar olduğunu, bu konuda bir şey söylemek istemediğini kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ