Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Gülseren Onanç istifa etti

        Düzgün KARADAŞ / ANKARA

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti tabanının yüzde 63’ünün çözümsürecini desteklediğini açıklayan CHP’nin halkla ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç’ın istifasını istedi.

        Bunun üzerine Onanç istifa etti. CHPMYK toplantısının ardından dün Kılıçdaroğlu, Onanç’ımakamına davet etti. Habertürk’ün edindiği bilgiye göre, 40 dakikalık görüşmede Kılıçdaroğlu, Onanç’a bir televizyon kanalındaki programa katılmamasını istediği halde katılmasından ve ilk olarak Habertürk’e açıkladığı CHP tabanının yarısının çözümsürecini desteklediğine ilişkin anketlerle ilgili açıklamalarından duyduğu rahatsızlığı aktardı.

        CHP Lideri’nin, “Bizimolmayan bir araştırmayı, sanki parti anket yaptırdı şeklinde yansıtmanız doğru olmadı. Daha önce de medyaya açıklama yaparken dikkatli olmanız konusunda sizi defalarca uyardım. Bu şekilde devamedemeyiz” siteminde bulunarak Onanç’ın istifasını istediği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Onanç, istifasını hemen Kılıçdaroğlu’na verdi. Görüşmenin ardından Onanç’ın yakın çevresine, “Ben bütün anketlerde çıkan sonucu paylaştım. CHP’li seçmenlerin yarısı bu sürecin desteklenmesini istiyor. Düşüncelerimin arkasındayım” dediği öğrenildi.

        SON DAMLA MALATYA

        Onanç, Habertürk’e yaptığı açıklamada CHP tabanının yüzde 50’sinin süreci desteklediğini açıklamıştı. Katıldığı bir televizyon programında da Habertürk’teki anketi yineleyen Onanç’ın hafta sonuMalatya’da CHP İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada bu oranı artırarak yüzde 63’e çıkarması bardağı taşıran son damla oldu. Onanç’ın yerine Burhan Şenatalar’ın getirilmesi bekleniyor.

        İSTİFASININ ARDINDAN KONUŞTU

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç istifasının ardından NTV'ye açıklamalarda bulundu. Onanç, "CHP'de inandığım fikirleri savunacağım bir ortamın kalmadığını düşünüyorum" dedi. Onanç, CHP'yi değiştirmek amacıyla partiye geldiklerini, ancak bunu gerçekleştiremediklerini belirterek, "Siyasetçinin hayalleri olmalı" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ