Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa ‘Mert 1 yaşındaki çocuk gibi’

        ÜMRAN AVCI/ HT GAZETE

        Heybeliada’da camla kolunda 10 santimlik kesi oluşan 23 yaşındaki DJ Mert’in hayatı karardı. Kardeşi, 1 aydır yoğun bakımdan çıkamayan Mert için “Beyne 25 dakika oksijen gitmemiş. 20 yıl geriye gitmiş. Yani şu an 1 yaşındaki bir çocuk gibi” diyor.

        İstanbul Heybeliada’da kaza sonucu kolunda 10 santimlik cam kesiği oluşan ancak müdahalede geç kalınan 21 yaşındaki DJ Mert Ali Baltacı, tam 1 aydır yoğun bakımda. Mert artık gözlerini açıyor ama boş bakıyor. Koma hali sürüyor. Sevenleri her gün yanına girip konuşuyor. Geçmişi, birlikte geçirdikleri güzel anıları anlatıyor. Ancak Mert bir tepki vermiyor. Mert’in kangren olan ve kesilmesi planlanan sağ kolu, nabız alınmaya başlandığı için kesilmedi.

        ‘10 SANTİMLİK BİR KESİK İÇİN’

        Deniz Tunçelli, ağabeyinin son durumunu Habertürk’e anlattı: “Doktoru, Mert’in bundan sonra bir yoğun bakım hastası olarak yaşamına devam edeceğini söyledi. İlk müdahalede geç kalındığı için yatalak olacak yani. Beyin 25 dakikadan fazla oksijensiz kalmış. Bu nedenle de Mert 20 yıl geriye gitmiş. Yani Mert şu an 1 yaşındaki bir çocuk gibi. Uyanır mı uyanırsa açılır mı? Neler olur bilmiyoruz. Görünüşe göre Mert böyle yaşayacak. Doktor, ‘10 santim bile olmayan bir kol kesiği için bu çocuğun hayatı sıfırlandı’ diyor. Gencecik bir çocuğun, sadece geç kalınmışlık ve beyne gitmeyen oksijen yüzünden beyindeki hasarı atlatamayacağını söylüyor. Vücudu ne kadar iyileşse de böyle kalacak. İki böbreğini de kaybetti, ömür boyu diyalize bağlı kalacak

        ADA KURBANI

        11 Ağustos gecesi Heybeliada’da 23 yaşındaki DJ Ali Mert Baltacı kazayla kolunu kesmiş ancak bir dizi sağlık skandalına maruz kaldığı için ilk müdahalede geç kalınmıştı. Deniz ambulansının biri arızalı, diğerinin de mazotu olmadığı için zaman kaybı yaşanmış, gencin sağ kolu kangren olmuştu. Genç DJ, halen Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde yaşam savaşı veriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ