Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce: Türkiye, tarihinde böyle bir hırsızlık görmedi

        CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Kocaeli'nin Çayırova İlçesi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin hırsızlık ve talan gölgesinde çok önemli bir seçime gittiğini belirterek, "Türkiye, tarihinde böyle bir hırsızlık görmedi" dedi.

        Kocaeli'deki CHP adaylarına destek veren, önceki gün Gölcük'te belediye başkan adayı Turan Dumlu'nun, dün de Çayırova'nın belediye başkan adayı Timur Koç'un düzenlediği toplantılara katılan Muharrem İnce, partililerin sevgi gösterileriyle karşılandı. İnce'ye, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahsin Tarhan da eşlik etti.

        CHP Çayırova İlçe Teşkilatı Şekerpınar İrtibat Bürosu önünde halka seslenen Muharrem İnce, Türkiye'de önemli bir seçime gidildiğini belirtti. İnce, şunları söyledi:

        "Türkiye, hırsızlık ve talan gölgesinde çok önemli bir seçime gidiyor. Böyle bir soygun, bizim dönemimizde yaşansa, halk evlerinden çıkar, bizi taşlardı. Türkiye, tarihinde böyle bir hırsızlık görmedi. Başbakan'ın oğlu, bakanların oğlu, bu hırsızlık ve yolsuzluğun tam da ortasında. Başbakan diyor ki ‘Bu seçim Türkiye'nin istiklal seçimi.' Biz de diyoruz ki bu seçim Tayyip Erdoğan için bitmiş bir ‘İstik- Bilal' seçimidir. AKP'ye oy veren vicdanlara sesleniyorum. Bu süreci iyi gözlemleyin. Ben size kızmıyorum. Sadece şunu söylüyorum. Bir Başbakan oğlunu arayıp ‘Evi temizle, orada 30 milyon euro arttı' diyorsa ve bu parayla da bakkaldan sakız alır gibi, villa alıyorsa, bunun hesabı sorulmaz mı? Müslümanlığın gereği bu değil mi?"

        Konuşmasının son bölümünde, miting alanında bulunan Balkan Türklerine seslenen İnce, kendisinin de soydaş kökenli olduğunu belirterek, "Bakın ben de sizdenim. Belediye başkanını sizlere emanet ediyorum. Eğer ona destek vermezseniz, size hakkımı helal etmem" diyerek sözlerini tamamladı.

        CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar da yaptığı konuşmada, partisinin 30 Mart akşamı, Büyükşehir genelinde büyük bir çıkış yapacağını söyledi. Akar, "Halk, yalana talana, soyguna, baskıya sandıkta net bir cevap verecektir" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ