Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kars'ta TÜİK bürosuna yapılan silahlı saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti

        Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü'ne düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi yaralandı, 7 kişi hayatını kaybetti.

        İşten çıkartılan Veysi Erim adlı kişi sabah saatlerinde Atatürk Caddesindeki TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü'ne geldi.

        Bölge müdürü Mehmet Tolon ile çalışanları rehin alan Erim, bir süre sonra Tolon ile beraber 5 kişiyi silahla öldürdü. Olayın duyulmasının üzerine bölgeye çok sayıda emniyet personeli, özel harekat ve sağlık ekipleri gönderildi.

        Keskin nişancılar bölge müdürlüğünün karşısında bulunan binalarda yerlerini aldı. Görevlilerin ikna etmeye çalıştığı sırada Erim, silahı başına dayayarak intihar etti.

        "CİNNET GEÇİRDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

        Habertürk TV ekranlarında olayla ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Partili Milletvekili Yunus Kılıç, "Olay çok sıcak. İşten çıkarılış sebebini çok iyi bilmiyoruz. Müfettiş raporu oldu işten çıkarıldı. Cinnet olayı diye düşünüyoruz. Daha önce çok fazla duyulmuş bir şey yok. cinnet geçirdiğini düşünüyoruz. Daha fazla sıkıntıya yol açmayacak şekilde tedbirler alındı." dedi.

        KARS VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

        Kars Valisi Eyüp Tepe, TÜİK Bölge Müdürlüğü'ne yapılan silahlı saldırıya ilişkin, "Olayın siyasi bir yönü yok. Tamamen bir personel olayı. Psikolojik sorunları olan bir personel. Olaya ilişkin açıklama birazdan tarafımızca yapılacaktır" dedi.

        TÜİK'TEN AÇIKLAMA

        Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı, Kars Bölge Müdürlüğü'nde bugün yaşanan silahlı saldırı olayıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

        Açıklamada, "Kurumumuz çalışanlarından birisi, silahlı saldırıda bulunarak 6 personelimizi öldürmüş bir personelimizi yaralamıştır. Şahıs daha sonra kendisini vurarak intihar etmiştir. Kamuoyuna üzüntü ile duyurulur." denildi.

        HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

        Atatürk Caddesindeki TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü'nde yaşanan silahlı saldırıda yaşamını yitirenlerin, TÜİK Bölge Müdürü Mehmet Tolon (61), TÜİK Şube Müdürü Osman Ay (49), İdari ve Mali İşler Müdürü Ramazan Haydar (31), veri hazırlama memuru Abdülnaci Çolak (39), istatistik memuru Ahmet Onur Banker (32), anketör Safet Karaçay (29) ve olayı gerçekleştirdikten sonra intihar eden sosyolog Veysi Erim (33) olduğu tespit edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ