Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Üniversiteli kıza tecavüz girişimine 3 yıl hapis cezası

        Ali ZENGİN /AHT

        Trabzon'da yolda yürürken üniversite öğrencisi S.A.'ya tecavüze kalkıştığı iddiasıyla yargılanan Mesut A. (23) önce 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        Mağdurenin "beden ve ruh sağlığının bozulmadığı" yönündeki rapor nedeniyle indirim yapılarak ceza 3 yıla indirildi. Mesut A., sevgilisinin "Sen hiçbir işe yaramazsın" diyerek kendisini terk ettiğini belirterek, "Yolda yürürken ayrıldığım eski sevgilime tıpa tıp benzeyen kızı gördüm. Çok sinirlendim. Yanına giderek kendisine sarıldım. Bağırmaya başladı. Daha sonra şuurumu kaybettim ve sonraki gelişen olayları hatırlamıyorum" dedi.

        "TERK EDEN SEVGİLİME BENZEYEN KIZI GÖRÜNCE ŞUURUMU KAYBETTİM"

        Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında "Cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar" kapsamında 2 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Mesut A. (23) ve mağdur S.A. (23) hazır bulundu. Sevgilisinin "Sen hiçbir işe yaramazsın" diyerek kendisinden ayrıldığını belirten Mesut A., "Kız arkadaşım 'Sen hiçbir işe yaramazsın' diyerek beni terk etti. Bunu kabullenemedim. Yolda yürüdüğüm sırada ayrıldığım eski sevgilime tıpa tıp benzeyen bir başka kızı gördüm. Çok sinirlendim. Yanına giderek kendisine sarıldım. Bağırmaya başladı. Daha sonra şuurumu kaybettim ve sonraki gelişen olayları hatırlamıyorum" dedi.

        "BÖYLE BİR ŞEY OLABİLİR Mİ?"

        Bu ifadeyi duyunca ikinci bir şok yaşadığını belirten üniversite öğrencisi S.A. ise, "Böyle bir şey olabilir mi? Ayrıldığı kız arkadaşına benziyormuşum. Aklım almıyor. Bu adam tedavilik" dedi. S.A. olayı ise, "Saat 20.15 sıralarında Gazipaşa Caddesi üzerinde geziyordum. Sanığın beni takip ettiğini fark ederek ıssız yerden uzaklaşmaya çalıştım. Birden bu kişi arkamdan yanaşarak elimi ve ağzımı tutarak beni ıssız bir yere doğru çekmeye başladı. 'Sus kapa çeneni' diye beni tehdit etmeye ve taciz etmeye başladı. Kendisinden şikayetçiyim" diye anlattı.

        Mahkeme heyeti başkanı Mesut A.'ya önce 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırırken, mağdur S.A.'nın "Beden ve ruh sağlığının bozulmadığı" yönündeki rapor doğrultusunda indirime giderek 3 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ