Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 10 günde özel okullardan 196 öğrenci devlete geçti

        SULTAN UÇAR / AHT

        MİLLİ Eğitim Bakanlığı, 2 Nisan’da yayımladığı genelgeyle özel okullardan devlet okullarına geçmek isteyen öğrencilerin takıldığı kontenjan şartını kaldırmıştı. Sadece 2013-2014 öğretim yılı sonuna kadar geçerli olacak düzenlemeyle birlikte zaman sınırlaması da kaldırıldı. Genelgeye göre, öğrencinin puanının, geçmek istediği okulun taban puanını tutması yeterli olacak. Bakanlık tarafından yapılan düzenlemenin üzerinden 10 gün geçti. Bu süre içerisinde 196 öğrencinin devlet okuluna geçtiği bildirildi.

        ‘203 BAŞVURU OLDU’

        Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, taleplerin yıl sonuna kadar alındığını hatırlatarak, “Şu anda özelden devlete geçişlerde 203 başvuru yapılmış, bunlardan 196 öğrenci faydalanmıştır. 7 öğrencinin başvurusu ise değerlendiriliyor. Bu sayı yıl sonuna kadar değişecektir. Tüm özel öğretim kurumlarından devlet okullarına geçişler var” dedi.

        ‘MÜDÜRLER DİRENİYOR’ İDDİASI

        Devlet okullarına başvurular devam ederken, yeni yasayla birlikte yıl sonunda görevleri bitecek bazı okul müdürlerinin uygulamaya direndikleri iddia ediliyor. Bazı müdürlerin, özelden devlet okullarına geçmek isteyen öğrencileri “Yer yok” diye kaydetmedikleri öne sürülüyor.

        ‘VELİ BİZE BİLDİRSİN’

        Genel Müdür Ercan Türk, bu iddialar üzerine şunları söyledi: “Düzenleme bu yıla özel yapılıyor. Yayınladığımız genelgeyle kontenjan şartını tamamen kaldırdık. Velilerimize şu anda hiçbir okul, ‘Yerim yok’ ya da benzeri bir şey söyleyemez. Puan şartı tabii ki var. ‘Yer yok’ gerekçesiyle mağdur velimiz varsa bize okulu bildirsin. Bakanlık olarak biz takip edelim.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ