Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de zincirleme kaza

        İzmir'de, otoyolda orta şeritte arızalanan otomobil ve arkasında duran başka bir otomobile hızla gelen tanker çarptı. Tankerin altında alıp sürüklediği otomobil kağıt gibi bükülürken, kazada 2'si çocuk 5 kişi yaralandı.

        Kaza, bugün saat 21.00 sıralarında, Karşıyaka İlçesi İzmir Çevreyolu Örnekköy Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Özge Özdemir (31) yönetimindeki 06 AR 2805 plakalı otomobil, rampa çıkarken orta şeritte durdu. Geriye doğru manevra yapan Özge Özdemir arkasında duran Murat İpek yönetimindeki 35 N 4206 plakalı otomobile çarptı. Bunun üzerine aracından inen Murat İpek, arkadan gelen Salih Eraslan (64) yönetimindeki 35 ZT 989 plakalı boş tankeri fark etti. Murat İpek'in uyarılarını fark etmeyen tanker şoförü Eraslan, hızla İpek'in 2 çocuğunun içinde bulunduğu otomobile çarptı. Orta şeritte bulunan otomobili altına alan tanker, yaklaşık 25 metre sürükledi. Her iki araç, yol ortasındaki bariyerleri parçaladıktan sonra durabildi. Kaza esnasında tanker, arızalanan Özge Özdemir ve Nejla Kapakçı'nın içinde bulunduğu otomobile de çarptı.

        Zincirleme kazayı görenler durumu sağlık, itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Kaza sonrasında hurdaya dönen ve Murat İpek'in iki çocuğunun içinde bulunduğu otomobilde çıkan yangın, çevredekiler tarafından söndürüldü. Tankerin altından çıkarılan otomobilden İpek'in çocukları Batuhan (5) ve Ecrin İpek (4), itfaiye ekiplerince sıkıştıkları yerden yapılan müdahale sonrasında çıkarıldı. Batuhan İpek, ilk müdahalesinin ardından Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne, Ecrin İpek ise Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza esnasında kamyona uyarılarda bulunan Murat İpek ile araçları arızalanan Özge Özdemir ve yanındaki Nejla Kapakçı (31) da yaralandı.

        Kazayı görenlerden Ayhan Çeneli, iki otomobilin ard arda durduklarını ve kamyonun Murat İpek'in uyarılarına rağmen otomobile çarptığını söyledi. Hastanede tedavi altına alınan Batuhan ve Ecrin İpek'in hayati tehlikelerinin bulunduğu bildirildi. Olay sonrasında Tanker sürücüsü Salih Eraslan ise gözaltına alındı. Kaza nedeniyle İzmir Çevre Yolu'nda trafik, bir süre kontrollü olarak verildi.

        Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ