Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Cezaevinde tek kişilik koğuşta intihar

        Neşet KARADAĞ / AHT

        Adana'da hırsızlık suçundan hükümlü olan 27 yaşındaki Osman Arısoy, tek kişilik koğuşta battaniye kenarından yaptığı iple kendini asarak intihar etti.

        Uyuşturucu bağımlısı olduğu belirtilen Arısoy'un ağabeyi, kardeşinin cezaevi yetkilileri ile diğer mahkumların baskısı sonucu intihar ettiğini iddia etti.

        Uyuşturucu bağımlısı Osman Arısoy, daha önce işlediği suçlardan aldığı 6 yıl hapis cezasının onanması üzerine 2 hafta önce cezasını çekmek için Adana Kürkçüler Kapalı Cezaevi'ne girdi. İddiaya göre 15 kişinin kaldığı bir koğuşa konulan Arısoy, burada mahkumlarla sorun yaşamaya başladrı. Diğer mahkumların kendisine çay ve yemek vermediğini iddia eden Arısoy, cezaevi yetkililerinden kendisini başka bir koğuşa vermelerini istedi.

        KALORİFER BORUSUNA KENDİNİ ASTI

        21 Nisan'da tek kişilik koğuşa konulan Arısoy, önceki gün akşam saatlerinde battaniye kenarını ip haline getirip kendini kalorifer borusuna asılmış halde bulundu. Kolunda 'Canım annem' ve 'Bugün de ölmedim anne' yazılı dövmeler bulunan Arısoy'un intihar etmeden önce sevgilisi olduğu iddia edilen bir kız ile bir gardiyana yazdığı 2 ayrı not bulundu. Gardiyan için yazdığı notta, "Benim başka koğuşa geçmemde yardımcı olan gardiyanın intiharımla ilgisi yok" diye yazdığı belirtildi.

        AĞABEYDEN SUÇ DUYURUSU

        Arısoy'un cenazesi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, ağabeyi Halil Arısoy da, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek kardeşinin ölümünde şüpheli olduğunu belirterek suç duyurusunda bulundu. Kardeşinin cezaevindeki mahkumlar ve cezaevi yetkililerinin baskılarıyla intihara sürüklendiğini iddia eden acılı ağabey Arısoy, "Kardeşim, görüşte anneme, 'Anne mahkumlar bana çay, yemek vermediler. Ben de başka koğuşa alınmamı istedim. Bu yüzden gardiyanlar beni dövdü. Tek kişilik koğuşa attılar. Artık dayanacak gücüm kalmadı' demiş. Bu nasıl cezaevi, tek kişilik koğuşa gardiyanlar hiç mi bakmıyor. İçerideki insan ne yapıyor, durumu nasıl diye? Hiç kontrol etmiyorlar mı? Kardeşimin ölümünden mahkumlar ve cezaevi yöneticileri sorumludur. İntihar edecek bir kişi gardiyan için 'suçu yok' diye not yazar mı?" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ