Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu CHP grup toplantısında konuştu "Ben de tıpış tıpış gideceğim" Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan Erdoğan'a yanıt

        Grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Oğlunu, kızını, Türkiye’yi seviyorsan adam gibi tatil yapmak istiyorsan adam gibi tıpış tıpış gideceksin oyunu kullanacaksın. Dün söyledim ‘vay bana diktatör diyordu o da bunu söylüyordu.’ Ben söylüyorum ben de gidip tıpış tıpış oy kullanacağım. Senin diktatör olduğunu dünya söylüyor. Senin elin kanlı, senin alnın, geçmişin kirli.” dedi.

        İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları;

        Bu seçim CHP ve diğer partiler arasındaki yarış değildir. Tüm partilere ve o partilere oy veren yurttaşlarımıza sesleniyoruz. Sandığa giderken dikkatli olmalıyız. Bu seçim normal, sıradan seçim değildir. Tercihimizi kimden yana yapacağımızı açık ve net ortaya koyacağız. Nasıl Türkiye’de yaşıyoruz. Şunu düşünün Ali İsmail Korkmaz. Gencecik üniversite öğrencisi. Sokak aralarında tekmelerle öldürüldü. Ali İsmail’in anne ve babasının yerine kendinizi koyun. Okusun, adam olsun diye üniversiteye gönderdiniz. O karanlık sokakta sopalarla, tekmelerle öldürüldü. O öldürüldüğünde cumhurbaşkanları adaylarından birisi 'polis destan yazdı' diyor. Senin çocuğunun öldürüldüğünde polis destan yazıyor diyen birine oy verecek misiniz?Onun valisi o diyor ki ‘Ali İsmail Korkmaz’ı arkadaşları öldürmüştür’ Ama yürekli,savcı delillerin tamamını ortaya çıkardı.Sonra ne oldu davayı Kayseri’ye aldılar. Oy kullanmak için sandığa gidecek yurttaşlarıma sesleniyorum. Aynı şey sizin başınıza her an gelebilir. Gençleri sopayla, tekmeyle susturuyorlar. Bu insan hangi yüzle ben Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı olacağım diyor.

        BEN DE TIPIŞ TIPIŞ GİDİP OY KULLANACAĞIM

        ‘Ben sandığa gitmem ama konuşurum’…Oğlunu, kızını, Türkiye’yi seviyorsan adam gibi tatil yapmak istiyorsan adam gibi tıpış tıpış gideceksin oyunu kullanacaksın. Dün söyledim ‘vay bana diktatör diyordu o da bunu söylüyordu.’ Ben söylüyorum ben de gidip tıpış tıpış oy kullanacağım. Senin diktatör olduğunu dünya söylüyor. Senin elin kanlı, senin alnın, geçmişin kirli.

        YALAN SÖYLÜYOR

        Yalancıdan cumhurbaşkanı adayı olmaz demiştim. Şimdi küçük bir filmimiz olacak. ‘Büyük kızım Esra kapıya not yazmış babacığım bir geceni bize ayır’ diyor. 80 öncesinden bahsediyor. Doğmadan 3 yıl önce kapıya bir not yazmış. 0 yaşında. Bir kişi çocuklarını yalana ortak ediyorsa, çocuklarının üzerinden kişisel kariyer oluşturuyorsa o ülkede o cumhurbaşkanı adayı olmaz. Bir yalancıya dersini vermek için sandığa gitmeliyiz. Halkı kandırana dersini vermek için gitmeliyiz. Uygar, güzel Türkiye için sandığa gitmeliyiz.

        SAYIN GÜL’DEN YANIT BEKLİYORUM

        Zaman zaman cumhurbaşkanı adayı şantajdan da söz ediyor. İlginç bir şey. Kalktı şunu söyledi. ‘Cumhurbaşkanı için de şantaj kasetleri var’. Sayın Gül şöyle diyecek sandım: ‘Böyle bir şey söz konusu olamaz’

        Erdoğan’ın işine gelmediği için cevap vermez. Bu şantaj kaseti nedir? Sayın Gül’den yanıt bekliyorum. Bu kaset birilerinin elinde olduğu için mi sesini kesti? Ki ben böyle kasetin olduğuna inanmıyorum. Neden Recep Tayyip Erdoğan’a bir şey söylemiyor. O makam farklı makam. O makamda oturan birisi şantajla korkutulamaz.

        "KİBRE BAKIN"

        Dün Sayın İhsanoğlu jest yapmış. Demirtaş ve Erdoğan’ın hesaplarına 1000 lira yatırmış. Erdoğan iade etmiş. Tabi onun için para değil. Parayı iade ediyor. Kibre bakın.

        'Kibirlenme padişahım senden güzel halkımız var 'diyen bir milletimiz var. Sen kendini neyin üzerinde görüyorsun. Sana kibir yakışıyor ama Ekmeleddin Bey’e yakışmıyor o halkın adamı. Biz tepede kavga istemiyoruz. Devletin sigortasını arttırmak için oraya çıkılmaz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ