Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Diyarbakır'da F-16 savaş uçağı düştü

        Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jet Üssü'nde eğitim uçuşu yapan bir F-16 savaş uçağı inişe geçtiği sırada düştü. Uçaktaki pilot fırlatma koltuğunu kullanarak uçağı terk etti ve paraşütle atlayıp kurtuldu.Pilotun isminin Yüzbaşı Burcu Arpacı olduğu öğrenildi.Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Uçağın düşüş neden henüz belirlenemedi. Paraşütle atlayan pilotun sağlık durumu iyi" denildi.

        Kaza, bugün Saat 17.10 sıralarında meydana geldi. 8'inci Ana Jet Üssü Komutanlığı'na eğitim uçuşu için havalanan F-16 tipi savaş uçağı, inişe geçtiği sırada teknik bir arıza meydana geldi. Uçaktaki 2 pilot fırlatma koltuğunu kullanarak kurtulurken, uçak piste çakıldı.

        DİYARBAKIR HAVALİMANI SİVİL UÇUŞLARA KAPATILDI

        Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jet Üssü'nde eğitim uçuşu yapan bir F-16 savaş uçağının inişe geçtiği sırada piste düşmesi üzerine Diyarbakır Havalimanı'nı sivil uçuşlara kapattı. İstanbul'dan kalkacak uçaklar da Batman'a yönlendirildi.

        6 UÇAK SEFERİ İPTAL EDİLDİ

        Diyarbakır'da düşen F-16 uçağı nedeniyle Diyarbakır'dan, Ankara, İstanbul ve İzmir'e yapılması gereken 6 uçak seferi iptal edildi. Diyarbakır'daki 8. Ana Jet Üs Komutanlığında, 182. Filoya ait F-16 uçağının düşmesi nedeniyle uçuşlar durduruldu. Uçuşların durdurulması üzerine akşam Diyarbakır'dan Ankara, İstanbul ve İzmir'e karşılıklı yapılması gereken 6 uçak seferi iptal edildi.

        Kaza kırım ekibinin yapacağı inceleme ve pistin temizlenmesinin ardından uçuşlara yeniden başlanacağı belirtildi.

        OKYANUSU GEÇEN İLK KADIN PİLOT

        Diyarbakır'da düşen F-16 savaş uçağının pilotunun kadın Yüzbaşı olduğu belirtildi. Uçaktan fırlatma koltuğunu kullanarak ayrılıp paraşütle atlayan Hava Pilot Yüzbaşı ŞefikaBurcuArpacı, Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındığı ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

        Türk Hava Kuvvetleri'nde 4 kadın F-16 pilotundan biri olan ŞefikaBurcuArpacı, 182'nci Atmaca Filo'da görev yapıyor. Pilot YüzbaşıArpacı, 2010 yılında Kanada'da yapılan tatbikata katılarak Atlantik Okyanusu'nu F- 16 uçağı ile geçen ilk kadın pilot olmuştu.

        Pilot Yüzbaşı ŞefikaBurcuArpacı'nın eşi de pilot ve 2.5 yaşında bir kızları var.

        GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

        Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığında bir F-16 uçağının, askeri havaalanına iniş için son yaklaşma sırasında, henüz belirlenemeyen bir nedenle pist üzerine düştüğünü ve paraşütle atlayan pilotun durumunun iyi olduğunu bildirdi.

        Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer verilen açıklamada, Diyarbakır'daki 8. Ana Jet Üs Komutanlığında, 182. Filoya ait bir F-16 uçağının, bugün saat 17.17'de eğitim uçuşunu tamamlamayı müteakip Diyarbakır Askeri Havaalanına iniş için son yaklaşma esnasında, henüz belirlenemeyen bir nedenle pist üzerine düştüğü kaydedildi.

        Pilot paraşütle atlayarak sağ olarak kurtulduğu belirtilen açıklamada, "Pilotun sağlık durumu iyidir. Gerekli idari işlem başlatılmıştır" ifadesi kullanıldı.

        Burcu Arpacı

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ