Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP’de olağanüstü kurultay için son 48 saate girilirken, 130 milletvekilinden 115’i Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun adaylığına imza verdi.

        Düzgün KARADAŞ / HT GAZETE

        CHP’de olağanüstü kurultay için son 48 saate girilirken, 130 milletvekilinden 115’i Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun adaylığına imza verdi. Kılıçdaroğlu’nun adaylığını yaklaşık 950 delegenin imzasıyla ilan etmesi bekleniyor. İnce’nin de 1222 delegeden 170’inin imzasını alarak adaylığını garantilediği belirtiliyor.

        Olağanüstü kurultay hazırlıklarının sürdüğü CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce adaylık için delegeden imza toplamaya başladı. Kılıçdaroğlu için açılan adaylık dilekçesini şu ana kadar 800’ün üzerinde delege imzaladı. CHP’li yöneticiler, Kılıçdaroğlu’nun en az 950 imzayla adaylığını ilan edeceğini belirtiyor. CHP Grubu’nun büyük bölümü de tercihini Kılıçdaroğlu’ndan yana kullandı. CHP’den 130 milletvekilinden 115’i Kılıçdaroğlu için açılan adaylık dilekçesine imza koydu. Kılıçdaroğlu’na imza vermeyen milletvekilleri arasında şu ana kadar eski Genel Başkan Deniz Baykal, Metin Lütfi Baydar, Emine Ülker Tarhan, Birgül Ayman Güler, Süheyl Batum, Ümit Özgümüş, Tanju Özcan gibi isimlerin bulunduğu öğrenildi.

        İNCE’NİN ADAYLIĞI TAMAM

        Genel başkanlık adaylığı için çalışmalarını yürüten Muharrem İnce’nin ise 1222 delegeden 170’inin imzasını alarak adaylığını garantilediği belirtiliyor. Örgüt ziyaretleriyle kendisini destekleyenlerin sayısını artırmaya çalışan İnce, Twitter hesabından Emine Ülker Tarhan’a çağrıda bulunarak, “Partimizin ve kadınlarımızın güçlü temsilcisi Emine Ülker Tarhan’ın yanımda olması halkımızın ve örgütümüzün beklentisidir. Bize güç katacaktır” diye yazdı. Kılıçdaroğlu’nun adaylık ilanı için İnce’nin yaklaşık 5 katı imza toplaması partide, asıl yarışın parti meclisi için yaşanacağının habercisi olarak yorumlandı. Parti içi muhalefet, İnce’nin oylarını artırarak PM seçiminde Kılıçdaroğlu’nun hazırlayacağı listeyi delmenin hesaplarını yapıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay konuşması ve partinin yeni vitrini konusunda çalışmalarını yapmak için evine kapandı. CHP Lideri, bütün programlarını iptal ederek dün evinde çalışmayı tercih etti. Kılıçdaroğlu’nun özel görüşmelerini de evinde gerçekleştirdiği öğrenildi.

        VİTRİN İÇİN 3 KIRMIZI ÇİZGİ

        Şimdiden yüzlerce kişinin adaylık için nabız yokladığı 60 kişilik parti meclisi (PM) için CHP Lideri, kırmızı çizgilerini belirledi. Kendisine PM talebinde bulunanlara Kılıçdaroğlu’nun şu 3 maddeyi sıraladığı öğrenildi:

        SIÇRAMA TAHTASI: PM, milletvekilliği için artık bir sıçrama tahtası olmayacak. Milletvekilliği için PM’ye girmek isteyenlere vize yok.

        ANADOLU AÇILIMI: Parti yönetiminde büyükşehirlerin ağırlığına son vereceğim. Bölgesel dengeleri gözeterek, milletvekilimizin olmadığı illerden de yönetime temsilci alacağım.

        GENÇ VE KADIN: Genç ve kadın kotasına uyacağım. Kendi alanında başarılı genç ve kadınları yönetime taşıyacağım.

        İNCE VE KILIÇDAROĞLU EŞLERİYLE YAN YANA OTURACAK

        ATO Kongre Merkezi’nde yapılacak kurultayda oturma düzeni netleşti. CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile rakibi Muharrem İnce, eşleriyle birlikte yan yana oturacak. Kılıçdaroğlu ve İnce’nin sağında ve solunda eski genel başkanlar Deniz Baykal, Altan Öymen, eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Erdal İnönü’nün eşi Sevinç İnönü oturacak. Ön sırada grup başkanvekilleri, MYK üyeleri de yer alacak. 2. sırada, CHP’nin eski genel sekreterleri Önder Sav, Adnan Keskin başta olmak üzere PM üyeleri oturacak.

        MUSTAFA SARIGÜL KILIÇDAROĞLU'NA AÇIK DESTEK VERDİ

        Kurultay için son viraja girilirken, parti yönetimine girmesi beklenen CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Sarıgül, Kılıçdaroğlu ile görüşerek PM konusunda affını istedi. Kılıçdaroğlu’na açık destek veren Sarıgül, “Çok özel bir dönemden geçen ülkemizin mutlu yarınları için hiçbirimizin kişisel makam, konum, sıfat talepleri olamaz. Partimizde aktif bir görev beklentisi içinde olmadan Sayın Kılıçdaroğlu’na destek vereceğim. Gün; kişisel makam, konum, sıfat hesabının yapılacağı gün değildir. Gün, çocuklarımızın güvenle yaşayacağı demokratik bir Türkiye için büyük bir seçim hazırlığına başlamamız gereken gündür” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ