Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kürtlere ihanet eden sizsiniz Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de konuştu

        HABERTURK.COM

        Rize'de Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan İmam Hatip Lisesi açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir taraftan dağa adam kaçıracaksın, bir diğer taraftan yatırımları durdurmaya çalışacaksın, bir taraftan da diyeceksin ki 'Bunlar Kürtleri ihmal ediyor'. Kürtleri ihmal eden sizsiniz. Kürtlere ihanet eden sizsiniz. Siyasi uzantılar da bu işin içinde." dedi.

        "Tezkereye parlamentoya destek vermeyeceksin, sonra Kobani için tezkere isteyeceksin" diyen Erdoğan, "Al birini vur ötekine. Hiçbirinin birbirinden farkı yok." ifadesini kullandı.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

        Türkiye’nin gelişmesini hazmedemeyenler var. Asılsız, yersiz gerekçeler üretiyorlar. Gazetelerden, internetten Türkiye’yi istikrarsızlaştıracak ne varsa bunlar boca etmeye başladılar. Algı operasyonlarına, ülkemiz üzerinde ameliyatlara giriştiler.

        Şimdi Kobani diyerek güven ortamına ve kardeşliğe saldırıyorlar. Kobani ile Türkiye’nin, İstanbul’un, Ankara’nın, Siirt’in ne alakası var? 200 bin Kobani’deki Kürt kardeşimiz geldi de içeri mi almadık? Daha ne istiyorsunuz?

        Tezkereye parlamentoya destek vermeyeceksin, sonra Kobani için tezkere isteyeceksin. Al birini vur ötekine. Hiçbirinin birbirinden farkı yok.

        Bunların millet, bayrak, vatan, devlet diye bir derdi yok. Bunların derdi karıştırmak. El vicdan, el insaf derler. 10 yıl önce Güneydoğu’da, Doğu’da bir havalimanı mı vardı? Hakkari’de havalimanı yapıyoruz iş makinelerini yakarlar, tehdit ederler.

        "KÜRTLERE İHANET EDEN SİZSİNİZ"

        Bir taraftan dağa adam kaçıracaksın, bir diğer taraftan yatırımları durdurmaya çalışacaksın, bir taraftan da diyeceksin ki 'Bunlar Kürtleri ihmal ediyor'. Kürtleri ihmal eden sizsiniz. Kürtlere ihanet eden sizsiniz. Siyasi uzantılar da bu işin içinde.

        Türkiye yağmacıların, Vandalların çarkına kapılacak ülke değil. Askerimiz, polisimiz, istihbaratımız ve yargı mensuplarımız bu hadiseleri engellemek, hesap sormak için çalışıyorlar. Bingöl’de polisimize saldıranlar ölü olarak yakalandılar. Kirli saldırı hazırlığında bulunanlar suçüstü yakalandılar. Hepsinden hesap sorulacak. Türkiye’nin kaybedecek bir saniyesi yok.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ