Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Gürcistan'da AB politikası başarısızlıkla suçlanan hükümete istifa çağrısı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Gürcistan'ın Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik sürecine destek veren göstericiler, Avrupalı liderlerin 23 Haziran'da Gürcistan'a "aday ülke" statüsü vermemesinde hükümeti suçlayarak Başbakan İrakli Garibaşvili'yi istifa etmeye çağırdı.

        Başkent Tiflis'te dün akşam saatlerinde sokağa çıkan göstericiler, Parlamento binasının önünde toplanarak hükümet karşıtı gösteri düzenledi. AA'nın haberine göre; kalabalıktan ötürü başkentin ana caddesi olan Şota Rustaveli'yi kapatan göstericiler, Gürcistan'ın milli marşı ile AB marşını söyledikten sonra hükümet karşıtı sloganlar attı.

        Göstericiler, ülkelerine AB tarafından "aday ülke" statüsü verilmemesi nedeniyle hükümetin sürdürdüğü AB ile entegrasyon politikasını etkisiz bularak Başbakan Garibaşvili'ye istifa çağrısını yeniledi.

        REKLAM

        Ukrayna ve Moldova'ya "adaylık" statüsü verildiği ama Gürcistan'a sadece "Avrupa perspektifi" sunulduğu ve kriterleri karşılaması kaydıyla 6 ay sonra durumunun yeniden değerlendirilmesi yönünde karar alınacağını hatırlatan göstericiler, mevcut hükümete artık güvenmediklerini belirtti.

        *Haberin görseli İHA tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ