Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Gebe hayvanların kesimleri yasak olmasına rağmen, Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde karnında yavruları bulunan çok sayıda inek kesildi. Ölü buzağıların çöpe atılması ise hayvansever ve ilçe sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Dün Birecik– Şanlıurfa Karayolu'nun 2'nci kilometresinde bulunan Birecik Belediyesi'ne ait çöplüğe gidenler, buzağı ölüleriyle karşılaştı. Gerek görünür, gerekse molozların altında 20 kadar buzağı ölüsü bulan vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Türkiye'nin bir yandan hayvan ithal ederken, diğer yandan karnında yavruları bulunan ineklerin kesilmesinin suç olduğunu belirten semt sakinlerinden 45 yaşındaki Salih Çetin, "Ben de hayvancılıkla uğraşıyorum. Ama böyle bir şeye hayatımda ilk defa rastlıyorum. Bu bir katliamdır" dedi. 31 yaşındaki Hasan Çetinkaya da, "Ölü buzağıların tamamına yakınının doğumlarına az bir süre kalmış. Görünürde 20 civarında ölü buzağı var. Ama, çevre inek memeleriyle dolu. Bu da çok sayıda ineğin kesildiğini gösteriyor. Yetkililerin bu konuyu araştırmalarını istiyoruz" diye konuştu.

İlçedeki iki mezbahaneden birini işleten Birecik Belediyesi Başkanı AK Partili Faruk Pınarbaşı olaydan bilgisinin olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Bizim mezbahanemizde böyle bir kesimin olması mümkün değil. Ekiplere mülkiyeti bize ait olan ancak özel bir şirket tarafından işletilen diğer mezbahaneyi de denetlettirip, olayı soruşturacağım. Buzağı cesetlerinin bulunduğu çöplük belediyemizin. Ancak, burayı sürekli kontrol altında tutma şansımız yok."

DHA

BAKMADAN GEÇME