Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dış Yazar Hafsa isminin anlamı nedir? Hafsa ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Hafsa isminin analizi

        Birbirinden güzel anlamlar taşıyan Hafsa ismini ebeveynler kız çocukları için tercih etmektedir. Nadir olarak duyulan isimlerden biri olan Hafsa ismi, Arapça kökenli bir isimdir. Kulağa hoş gelmesi ve kolay telaffuzlu olması tercih sebebidir. Hafsa isminin anlamı, Hafsa ne demek, Hafsa Kuran’da geçiyor mu, Hafsa isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Hafsa İsminin Anlamı

        İsmin kolay söylenmesi, kulağa hoş gelmesi, kökeni ve anlamı oldukça önemlidir. Ancak bu kıstaslardan öne çıkan detay ismin anlamıdır. Çocuğumuza koyacağımız ismin güzel anlamlar içermesini isteriz. Kötü anlamlar taşıyan isimleri tercih etmeyiz. Genellikle olumlu özellikleri yansıtan isimlere yöneliriz. Günümüzde internetin yaygınlaşmasıyla birlikte isimlerin anlamlarına ulaşmak da bir o kadar kolaylaşmıştır. Bu sebeple toplum genelinde nadir olarak duyulan isimlerin anlamlarını saniyeler içinde öğrenebiliriz. Hafsa ismi de pek duyulmamış kız isimlerinden biridir. Bu ismi çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin anlamını merak etmektedir. TDK’da yer alan bilgilere göre, Hafsa isminin anlamları şunlardır:

        REKLAM
        • Koruyan, gözeten.
        • Aslan yavrusu.
        • Gülen, güleç.

        Hafsa Ne Demek?

        İsmi belirleyen kıstaslar farklılık göstermekle birlikte seçilen ismin çocuğumuz için uygun olmasına dikkat ederiz. Güzel anlamlar taşıyan, bir nevi onu yansıtan isimleri tercih etmeye gayret ederiz. Bu sebeple de bu ismin ne anlamlar taşıdığı ve kökeni hakkında bilgi sahibi olmak isteriz. İsmin kökeni farklılık taşıyabilir ancak önemli olan kıstas ismin taşıdığı anlamlardır. Hafsa ismi kız çocukları için tercih edilen isimlerden biridir. Birden fazla anlama sahiptir. Hafsa ismi Arapçada "hıfz" kelime kökeninden türetilmiş bir isimdir. Koruyan, gözeten, aslan yavrusu ve gülen, güleç anlamlarını taşımaktadır. Hz. Muhammed'in eşinin ve ikinci İslam halifesi Ömer bin Hattab'ın kızının adıdır.

        Hafsa Kuran’da Geçiyor Mu?

        İsim kökenleri toplum genelinde farklılık taşıyabilir. Bazı ebeveynler kökenlerden bağımsız olarak çocuklarına isim seçerken bazı ebeveynler isim seçimlerinde kökenlere dikkat eder. Toplum genelinde yalnızca Türkçe kökenli isimler yer almamaktadır. Arapça ya da Farsça kökenli isimler de bir o kadar yaygındır. Hafsa ismi de Arapça kökenli isimdir. Kız çocukları için tercih edilen bir isim olarak karşımıza çıkmaktadır. Kimi ebeveynler seçtikleri ismin kutsal kitabımızda yer almasına dikkat etmektedir. Oysaki seçilen isim Kuran’ı Kerim’de yer almasa da güzel anlamlar taşıyabilir. Hafsa ismini çocuğuna koymayı düşünen ebeveynler de bu ismin Kuran’ı Kerim’de geçip geçmediğini merak etmektedir. Hafsa ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ancak Hafsa ismini koymak caizdir. Dolayısıyla gönül rahatlığıyla bu ismi çocuğunuza koyabilirsiniz.

        Hafsa İsminin Analizi Nedir?

        Son yıllarda isim analizi konusu sık sık önümüze çıkmaktadır. İsim analizi aslında bir nevi karakter tahlilidir. İsmimizin sahip olduğu olumlu ve olumsuz özellikler hakkında bilgi verir. Öyle ki bazı ebeveynler çocuklarına isim araştırırken isim analizinden yardım alır. Çocuğunun sahip olmasını istediği özelliklere göre isim seçer. Hafsa ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları da bu ismin analizini araştırmaktadır.

        Ailesine olan düşkünlüğüyle bilinir. Fikirlerini açık bir şekilde ifade eder. Katılmadığı düşüncelere karşı da saygı duyar. Elinden her iş gelir. Hayatını planlayarak yaşamayı sever; hayatında sürprizlere yer yoktur.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ