Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hakkari Yüksekova'dan şehit haberi SON DAKİKA

        Hakkari'deki terör saldısında 4 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Valilikten yapılan açıklamada, Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesi Güvenli mevkisinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettiği belirtildi.Meydana gelen şiddetli patlamada uzman çavuşlar Ömer Doğan ve Gökhan Topal ile sözleşmeli erler Abdil Kılıç ve Olcay Çelik olay yerinde şehit oldu.

        ŞEHİTLERİN MEMLEKETLERİNE ACI HABER ULAŞTI

        Karaman nüfusuna kayıtlı şehit uzman çavuş Ömer Doğan'ın (45) ailesinin Ankara'da yaşadığı belirtildi. Sağlık ekipleri eşliğinde eve gelen askeri yetkililerden acı haberi alan eşi 40 yaşındaki Fadime Doğan ile kızları Hatice Kübra (17) ve Ayşe Nisa (12) gözyaşlarına boğuldu. Şehitlerden uzman çavuş Gökhan Topal'ın Giresun, sözleşmeli er Abdil Kılıç'ın Afyonkarahisar ve Olcay Çelik'in Çankırı nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

        AFYONKARAHİSAR'A ACI HABER ULAŞTI

        Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin döşediği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 4 askerden sözleşmeli er Abdil Kılınç'ın Afyonkarahisar'ın Bolvadin İlçesi'nde oturan ailesine acı haber ulaştı.

        Şehidin babası Bekir Kılınç ile annesi Adile, kardeşleri Ahmet ile Ali Kılınç, acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu. Fenalaşan aile bireylerine sağlık ekipleri müdahale etti.

        Acı haberi duyan köylüler de ailenin evine geldi. Şehidin dedesinin Kore gazisi olduğu ve öldükten sonra maaşının babasına kaldığı, ailenin de bu şekilde geçimini sürdürdüğü belirtildi. Şehit Abdil Kılınç'ın ise askerlik görevinin ardından sözleşmeli er olduğu ve 4 yıldır görev yaptığı kaydedildi.

        ANKARA'YA ŞEHİT HABERİ DÜŞTÜ

        Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Esendere Beldesi'nde, PKK'lı teröristlerin daha önceden yola döşediği el yapımı patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu şehit düşen 45 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Ömer Doğan'ın Ankara'daki evine ateş düştü.

        Karaman nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen Piyade Uzman Çavuş Doğan'ın şehit olduğu haberi, Ankara'nın Keçiören İlçesi'ne bağlı Kanuni Mahallesi'ndeki evine ulaştı. Sağlık ekipleri eşliğinde eve gelen askeri yetkililerden acı haberi alan eşi 40 yaşındaki Fadime Doğan'la kızları 17 yaşındaki Hatice Kübra ve 12 yaşındaki Ayşe Nisa gözyaşlarına boğuldu. Şehit Doğan'ın evinin bulunduğu Egem Apartmanı ve sokak Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit evi, acı haberi duyan yakınları ve komşularıyla dolup taştı. Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut da şehidin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

        ŞEHİT OLCAY ÇELİK'İN ACI HABERİ ÇANKIRI'YA ULAŞTI

        Aynı patlamada şehit olan askerlerden Piyade Sözleşmeli Er Olcay Çelik'in ise Çankırı Aksu Mahallesi'nde yaşayan ailesi yasa boğuldu. Baba Muammer Çelik ile anne Hacer Çelik'i yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehit Çelik'in anne ve babası acı haberi aldıktan sonra, Ankara'nın Çubuk İlçesi'nde bulunan evlerine götürüldü. Şehit Çelik'in cenazenin de yarın Çubuk'ta toprağa verilmesi bekleniyor.

        BAŞBAKAN YILDIRIM BİLGİ ALDI

        BaşbakanBinaliYıldırım, Hakkari'de yaşanan menfur saldırı ile ilgili Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ı telefonla arayarak bilgi aldı.

        TSK'DAN AÇIKLAMA

        TSK'dan yapılan açıklamada, "4 Ekim 2017 tarihinde Hakkari Yüksekova Esendere bölgesinde bölücü terör örgütü tarafından el yapımı patlayıcı ile gerçekleştirilen hain saldırıda 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz" denildi.

        Açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri asil Türk milletinden almış olduğu güç ile tüm terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir" ifadesi kullanıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ