Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Üç ülke hava sahasını kapattı

        İran, generallerinin öldürülmesinin ardından İsrail’e misilleme saldırısı başlattı. İran’ın insansız hava araçları (İHA) ve balistik füzelerin fırlatılmasının ardından Irak, Ürdün ve Lübnan hava sahasını kapattı.

        Lübnan Ulaştırma Bakanı Ali Hamiye, X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, bölgede yaşanan güvenlik gelişmeleri göz önüne alınarak ülkenin hava sahası hakkında bir değerlendirme yapıldığını ifade etti.

        Hamiye, Lübnan yerel saatiyle 01.00'den sabah 07.00'ye kadar ülkenin hava sahasının tüm uçuşlara geçici olarak ve tedbir amaçlı kapatıldığını kaydetti. Lübnanlı Bakan, bu saatler arasında ülkenin tek havalimanı olan Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'nın tamamen kapalı olacağını, ilerleyen saatlerdeki gelişmelere göre güncelleme yapacaklarını belirtti.

        REKLAM

        Öte yandan Ürdün'de de Hükümet Sözcüsü ve İletişim Bakanı Muhenned Mubaydin, ülkede olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğine ilişkin çıkan haberlerin doğru olmadığını açıkladı.

        İSRAİL DE HAVA SAHASINI KAPATTI

        İsrail hava sahasının, İran'dan başlatılan insansız hava araçları (İHA) saldırısı nedeniyle geçici olarak kapatılacağı bildirildi.

        İsrail Havalimanları İdaresinden yapılan açıklamada, hava sahasının yerel saatle 00.30'dan itibaren uçuşlara kapatılacağı duyuruldu. Açıklamada, uçuşların ne zaman yeniden başlayacağına ilişkin bilgi verilmedi.

        İSRAİL KARŞILIK VERMEYE HAZIRLANIYOR

        İsrail devlet televizyonu KAN, İsrailli yetkililerin birkaç gün sürecek çatışmalara ve İran'a karşılık vermeye hazırlandığını bildirirken, ordu, İran’ın 100'den fazla insansız hava aracı (İHA) gönderdiğini doğruladı.

        Habere göre İsrailli yetkililer, İran'dan düzenlenen saldırılar karşısında birkaç gün devam edecek saldırılara hazırlanıyor.

        REKLAM

        Haberde, İsrail'in saldırılara karşılık vermesinin beklendiği paylaşıldı. İsrail'e yönelik İHA saldırısının sadece İran'dan değil, Yemen ve Irak'tan da düzenlenmiş olabileceği belirtildi.

        İran Savunma Bakanı Muhammed Rıza Aştiyani, İsrail'in İran'a saldırması için hava ve kara sahasını açan ülkelere kararlılıkla cevap verileceğini belirtti. İran medyasında yer alan haberlere göre Aştiyani, ülkesine yönelik saldırılara karşı uyarılarda bulundu. İranlı Bakan, "İsrail'in İran'a saldırması için hava ve kara sahasını açan ülkeler, kararlı cevabımızı alacaktır." ifadelerini kullandı.

        MISIR’DAN İTİDAL ÇAĞRISI

        Mısır Dışişleri Bakanlığı, İran ve İsrail’e itidal çağrısı yaparak bölgede istikrarsızlığın ve gerilimin artırılmamasını istedi.

        Öte yandan Mısır ordusu, saldırının ardından alarm seviyesine geçti.

         AB ve bazı ülkelerden İran'a kınama
        AB ve bazı ülkelerden İran'a kınama Haberi Görüntüle
         İran: Saldırı sonuçlandı
        İran: Saldırı sonuçlandı Haberi Görüntüle
         İsrail: Saldırılarda 1 kişi yaralandı
        İsrail: Saldırılarda 1 kişi yaralandı Haberi Görüntüle
         İsrailliler sığınaklara koştu
        İsrailliler sığınaklara koştu Haberi Görüntüle
         Biden tatilini yarıda kesti
        Biden tatilini yarıda kesti Haberi Görüntüle
         İran, İsrail'e saldırdı
        İran, İsrail'e saldırdı Haberi Görüntüle

        *Haberin görseli AP tarafından servis edilmiştir, arşivdendir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ