Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer İşte Trump'ın Güney Kore menüsü: 360 yıllık soya sosu ve Kore sığırı!

        ABD Başkanı Donald Trump, Japonya'daki temaslarının ardından Asya turunun ikinci durağı Güney Kore'ye geçmiş, Trump'ı başkent Seul'ün 70 kilometre güneyindeki Osan Hava Üssü'nde Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in karşılamıştı.

        Daha sonra başkent Seul'e geçen Başkan Trump için Güney Kore'de Devlet Başkanlığı Ofisi olarak kullanılan Mavi Saray'da karşılama töreni düzenlendi. Mayıs ayında göreve gelen Moon, ilk kez ülkesine resmi ziyarette bulunan bir devlet başkanını Mavi Saray dışında karşıladı.

        Daha sonra Güney Kore Ulusal Meclisi'ne geçen Trump, burada bir konuşma yaptı. Kuzey Kore'ye ilişkin karanlık bir tablo çizen Trump, Pyongyang yönetimine "Bizi hafife almayın ve sınamayın." mesajı gönderdi.

        MENÜDE YOK YOK

        Diplomatik görüşmelerden sonra akşam yemeğine geçen ABD Başkanı Donald Trump'ın yemek konusunda hassasiyetini bilen Güney Kore'li ekip Başkana, 360 yıllık soya sosu ile ızgara Kore sığır eti ikram etti.

        Tam menü listesi:

        Mısır lapası (taze otlar ve sebzelerle servis edildi)

        Geoje Adası'ndan tutulmuş ızgara dil balığı (Kahverengi fasulye sosuyla servis edildi)

        Bir taş tencerede çam mantar pirincinin eşliğinde pişirilmiş ızgara Hanwoo (Kore sığır eti) (360 yıllık bir soya sosu ile servis edildi)

        Ahududu vanilya soslu çikolatalı kek

        Güney Kore hükümeti, ikram edileceklerin görüntüsünü paylaştı
        Güney Kore hükümeti, ikram edileceklerin görüntüsünü paylaştı

        FAVORİ YEMEĞİ KETÇAPLI BİFTEK

        Donald Trump'ın favori yemekleri, ketçaplı iyi pişmiş bifteklerin bulunduğu tüm Amerikan yemekleri olduğu bilinirken Trump, çiğ balıktan hoşlanmadığını defalarca dile getirdi.

        Spagetti ve fast foodu çok sevdiğini söyleyen Trump, 2016'daki bir mitinginde Beyaz Saray'ın yemeklere harcadığı ödeneği eleştirerek "Konferanslarda bile hamburger yemeliyiz" ifadelerini kullanmıştı.

        Eski ABD Başkanı George H. W. Bush'un 1992'deki turundan sonra en uzun Asya turuna çıkan Trump, pazartesi günü Japonya ile başladığı 13 günlük turunun ikinci durağı olan Güney Kore'de iki gün kalacak. Trump'ın ABD'nin bölgedeki askeri üssü Camp Humphreys'i ziyaret edeceğini açıklandı.

        Seul'ün ardından 8-9 Kasım'da Çin'de temaslarda bulunacak Trump, 10-12 Kasım'da Vietnam'ı ve 12-13 Kasım'da Filipinler'i ziyaret edecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ