Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta Anadolu Üniversitesi'nden sonra deplasmanda Kelkit Hürriyetspor'u da son anlarda 2-0 yenen Karşıyaka tüm rakiplerinin takıldığı haftada müthiş avantaj elde ederek şampiyonluk umudunu yeniden yeşertti.

        Anadolu Üniversitesi'ni 90+8'inci dakikada santrası bile yapılmayan penaltı golüyle 1-0 yendikten sonra Kelkit Hürriyetspor'u da 89 ve 90+5'inci dakikalarda suskun yıldızı Fatih Taşdelen'in 2 golüyle mağlup edip haftalar sonra 2'de 2 yapan Kaf-Kaf, hem play-off oynamayı matematiksel olarak garantiledi hem play-off'ta direkt grup finaline kalacak ikinci sırayı elde etme yarışında avantajı eline geçirdi hem de şampiyonluk için tekrar umutlandı.

        Lider Batman Petrolspor'un yanı sıra rakiplerden Efeler 09 SFK ve Elazığspor'un birbirleriyle berabere kalıp, Turgutluspor'un deplasmanda mağlup olduğu haftayı müthiş değerlendiren Karşıyaka puanını 45 yaptı. Play-off biletini şimdiden cebine koyan İzmir temsilcisi bitime 4 maç kala zirvedeki Batman'la puan farkını 5'e, ikinci sıradaki Elazığspor ve bitime 3 maçı kalan üçüncü Turgutluspor'la ise 1'e indirdi. Pazar günü 43 puanda kalan Efeler'i ağırladıktan sonra normal sezonu Bulvarspor (D), Hacettepe 1945 ve Sapancaspor (D) maçlarıyla tamamlayacak Karşıyaka maksimum puanı alarak rakiplerinin de birbirleriyle oynayacakları periyotta aradan sıyrılmayı hedefliyor. Karşıyaka 2018'de düştüğü 3'üncü Lig'den 6 sezondur kurtulamamıştı.

        BAŞKAN ERGÜLLÜ'DEN TARAFTARA ÇAĞRI

        Karşıyaka Başkanı İlker Ergüllü, Kelkit Hürriyetspor deplasmanındaki hayati galibiyetin ardından taraftarı pazar günü Efeler 09 SFK maçında Alsancak Stadı'nı doldurmaya davet etti. Grupta son 4 maçta 3 galibiyetle yarıştan kopmayan yeşil-kırmızılılarda Ergüllü bitime 4 maç kala, "Futbolcularımızı, teknik ve idari kadromuzu, deplasmanda takımımızı yalnız bırakmayan yöneticilerimizi ve taraftarlarımızı tebrik ediyorum. Pazar günü çok önemli bir maça çıkacağız. Bütün taraftarlarımızı Alsancak'a bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

        Karşıyaka'da geçen hafta Anadolu Üniversitesi önünde son anda galibiyet golünü atan Enes Nalbantoğlu'nun suni çim sahada oynanan Kelkit deplasmanında kasığındaki ağrı nedeniyle riske edilmediği öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler