Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Futbolda, 2022-2023 sezonunda tatil edilen Göztepe ile Altay 1. Lig maçında tribünde çıkan olaylara ilişkin 1'i tutuklu 24 sanığın yargılandığı davada, cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

        İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık F.E. ile bazı tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları katıldı.

        Mahkeme Başkanı, tribünden atılan fişek sonucu yaralanan Göztepeli taraftar Mehmet Çakır'ın olaydan 1 yıl sonra alınan sağlık raporunda yer alan bilgilere göre, yüzündeki izin "sabit iz" niteliğinde olduğu, sol kolunun üst kısmında engellilik oranının yüzde 13 olarak hesaplandığı, çiğneme fonksiyonlarında da kayıp bulunduğunu kaydetti.

        Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, tutuklu sanık F.E'nin "silahla kasten yaralama", "spor alanlarına yasak madde sokulması ve müsabaka düzeninin bozulması" suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

        İddia makamı, 5 sanığın "spor alanlarına yasak madde sokulması", 1 sanığın "spor alanlarına sokulan yasak maddeyi seyircilere temin etme", 8 sanığın da "müsabaka düzeninin bozulması" suçundan cezalandırılması yönünde mütalaa verdi, 9 sanığın da beraati talep edildi. Cumhuriyet savcısı, ayrıca 15 sanığın güvenlik tedbiri olarak spor müsabakalarını seyirden yasaklanması yönünde görüş bildirdi.

        Tutuklu sanık F.E. kimseyi yaralamak gibi bir niyeti olmadığını belirterek, "Vicdanen rahat değilim." dedi.

        Mahkeme heyeti, tutuklu sanığın bu halinin devamına, sanıklar ve avukatlarına esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

        - Davanın geçmişi

        Gürsel Aksel Stadı'nda 27 Kasım 2022'deki müsabakanın 20. dakikasında, Altay taraftarlarının bulunduğu bölümden F.E, Göztepe seyircilerinin olduğu bölüme yanıcı madde fırlatmış ve Mehmet Çakır yaralanmıştı. Olay nedeniyle müsabakanın 22. dakikada durdurulmasının ardından, Göztepe taraftarı Mehmet Nihat A, eline geçirdiği korner bayrak direğiyle Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e saldırmıştı.

        Olaylar sonucu hakemin isteğiyle futbolcular soyunma odasına gitmiş, yaklaşık 25 dakika beklemenin ardından müsabaka tatil edilmişti.

        Mehmet Nihat A. "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet" suçlarından tutuklanmış, bir süre sonra tahliye edilmişti. Mehmet Nihat A. hakkında yürütülen soruşturma sonunda, sanık hakkında 15 yıla kadar hapis talebiyle dava açılmıştı.

        Tribüne atılan fişek bir kişinin yaralanmasına ilişkin soruşturmada ise gözaltına alınan 23 kişiden 19'u tutuklanmış, daha sonra 18'i adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca 23 sanık için hazırlanan iddianamede, sanık F.E'nin, işaret fişeğinin binlerce kişinin bulunduğu Göztepe tribünlerine doğru hedef gözetip ateşleyerek "kasten öldürmeye teşebbüs", "tehlike arz edebilecek aletleri spor alanlarına sokmak ve kullanarak müsabaka düzenini bozmak", "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından hapsi istenmişti.

        Diğer sanıkların da "kasten öldürmeye teşebbüs suçuna yardım", "tehlike arz edebilecek aletleri spor alanlarına sokmak" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından cezalandırılmaları talep edilmişti. 18 yaşından küçük bir sanığın da dosyasının birleştirilmesiyle sanık sayısı 24'e çıkmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler