Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kılıçdaroğlu, Meral Akşener görüşmesi başladı

        Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile İYİ Parti Genel Merkezi'nde görüştü. Saat 10.30'da İYİ Parti Genel Merkezi'ne giden Kılıçdaroğlu'nu, eski CHP milletvekili, İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray karşıladı. 11.30'da sona eren görüşmenin ardından iki lider birlikte kameraların karşısına geçti.

        Kılıçdaroğlu, "Seçim güvenliği konusunu konuştuk. Türkiye'nin sorunlarını konuştuk. Bütün sandıklara sahip çıkacağız. Demokrasiyi getirmek için mücadele edeceğiz. Ben tekrar genel başkanın şahsında tüm arkadaşlara saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

        Basın mensuplarının soru sorması üzerine, Meral Akşener, "sorulara yanıt vermeyeceğiz" dedi.

        REKLAM

        İYİ Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmede 'seçim güvenliği' öncelikli başlıktı. Habertürk'ten Ömer Topsakal'ın edindiği bilgilere göre; Bu kapsamda iki parti de 'oy ve ötesi' gini sivil toplum kuruluşlarının sürece dahil edilmesi konusunda görüş birliğine vardı. Bu kuruluşlarla temasa geçildiği bilgisi de paylaşıldı. Ayrıca teknolojik alt yapının hazırlanması, sandık sandık oy bilgisini sadece YSK'ya bağlı kalmadan genel merkezlerde toplanması kararı alındı.

        Edinilen bilgilere göre toplantıda ittifak süreci ise ilkeler bazında ele alındı. Ak Parti ve MHP'nin Cumhur ittifakını 'kişisel beka hesapları ile kurduğu'savunuldu. Bu iki parti dışındaki partilerin 16 Nisan referandumunda oluşturduğu birlikteliğin 2019' seçimlerine taşınması gerektiği vurgulandı. İki liderin, "Hak, Adalet demokrasi ve parlamenter sistemi savunanlar birlikte yürümeli' dediği öğrenildi.

        Akşener'in 'cumhurbaşkanlığı seçimine herkes kendi adayını çıkaracak ama, önemli olan isim değil, bu ilkelerin kazanması' dediği kaydedildi.

        Milletvekili seçimi ile ilgili olarak ise, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti gibi aynı zeminde yer alan merkez sağ partilerin bir kanatta, CHP'nin sol ve sosyal demoktar partiler ile birlikte bir kanatta yer almasının daha kabul görür olabileceği fikri de görüşüldü. Ancak bu başlık karara bağlanamadı.

        Görüşmede Akşener, Kılıçdaroğlu'na Yaşar Kemal'in'Üç Anadolu Efsanesi' kitabını hediye etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ