Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Elbeyli Belediye Başkanı Süleyman Şimşek, belediyede bünyesindeki işçilerin maaşlarına ek protokolle 2 bin lira zam yapıldığını bildirdi.

        Şimşek, yazılı açıklamasında, son dönemlerdeki gelişmelere bağlı olarak alım gücünde azalma olduğunu belirtti.

        İşçilerin yaşam koşullarını iyileştirmeye çalıştıklarını aktaran Şimşek, şunları kaydetti:

        "Memurlarla ilgili hükümetimizin yaptığı iyileştirme ve ilave maaş artışları memur maaşlarını makul seviyelere getirmiştir. Ancak işçilerimizin maaş düzenlemeleri ise sene sonlarında yapılan toplu sözleşmeler ile belirlenmektedir. Bu da 12. aya kadar herhangi bir artışın yapılmayacağı anlamına gelmektedir. Bizler de çalışanlarımızı artan bu hayat pahalılığı karşısında ezdirmemek için toplu sözleşme süresine kadar bütçemizi de zorlayarak ek bir protokolle maaşlarını 2'şer bin lira artırma kararı aldık. Bu sayede Elbeyli'nin tüm hizmetlerinde fedakarca çalışan işçilerimizin yaşam koşullarını iyileştirmek ve refah seviyelerine bir nebze de olsa katkı sunmaya çalıştık."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler