Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Kış aylarında en sık yapılan dudak ve cilt bakımı hataları

        Soğuk havalar geldi çattı, cildimiz de maalesef kurumaya başladı. Peki bu dönemde en sık yaptığımız, cildimizi daha da kurutanya da matlaştıran hatalar neler? İşte kış aylarında en sık yapılan dudak ve cilt bakım hataları ve bu hatalariçin öneriler...

        1- Dudak bakımıyapmamak

        Ani hava değişimleri, soğuk ve rüzgarlı havalar dudaklara zarar verir. Bu nedenle kış aylarında dudakları daha nemli tutmak için çaba sarfetmekte fayda var. Dudak balmları, nemlendiriciler dudak peelinglerini bu dönemde kullanmayı ihmaletmemelisiniz.

        2- Cilde fazla tonik uygulamak

        Nemlendirici etkili tonikler de olsa kış aylarında fazla tonik kullanımı cildi kurutur. Bu nedenle tonikte aşırıya kaçmamalısınız..

        3- Cildi sıcak suyla yıkamak

        REKLAM

        Sıcak su, cildi hem kurutur hem de uzun vadede yaşlandırır. Bu nedenle ılık ya da soğuk su ile cildinizi yıkamalı, eğer yapabiliyorsanız çok fazla sıcak suyla duş almamalısınız.

        4- Nemlendirici kullanmamak

        Cilt kış aylarında neme daha çok ihtiyaç duyar ve daha çok kurur. Bu nedenle fırsat buldukça vücut ve yüzünüzü kendi cilt tipinize uygun bir nemlendirici ile nemlendirmelisiniz.

        3- Aşırı parfüm

        Her ne kadar mutlu etse ve hoş koku verse de parfüm, içerisinde alkol barındırır. Alkol de cildi kurutttuğundan kış aylarında bol parfümden kaçınmak gerekir.

        5- Güneş koruyucu kullanmamak

        İster hava çok güneşli, ister de çok soğuk olsun, güneşin zararlı ışınlarından korunmak için her mevsim güneş koruyucu bir krem kullanmalısınız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ