Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen 7. Ulusal İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması, Türkiye finali tamamlandı.

        Akşehir Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Türkiye finalinde, Zaman Yolcuları takımı birinci, Sahnenin Yıldızları takımı ikinci, Mutlu Çocuklar takımı üçüncü oldu.

        Ilgın Kaymakamı ve Akşehir Kaymakam Vekili Aytekin Yılmaz, "Bazı isimler vardır ki yüz yıllar geçse bile hafızalardan silinmez ve zaman yenik düşmez. Hoca Nasreddin de işte bu ender isimlerden birisidir. Türk kültür tarihimizin kilometre taşlarından olan Nasreddin Hoca, neredeyse tüm insanlığın tanıdığı evrensel bir marka haline dönüşmüştür.3 dedi.

        ​​​​​​​

        Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ise Nasreddin Hoca'nın öğretileri ve mirası, kuşaktan kuşağa aktarılarak yaşatılması gereken çok değerli bir kültürel hazine olduğunu söyledi.

        Program dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler