Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KPSS tercihleri nasıl yapılır? Spor Genel Müdürlüğü Mühendis ve Tekniker alımı

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Spor Genel Müdürlüğünün Mühendis ve Tekniker unvanlı kadrolarına yerleştirme için KPSS 2017-9 ile tercih işlemleri bugün başladı. Peki, KPSS tercih işlemleri nasıl yapılır? İşte 2017/9 KPSS tercih kılavuzu...

        KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR? KPSS 2017/9

        KPSS tercihleri başladı. 22 Mayıs 2016 ve 16 Ekim 2016 tarihlerinde yapılan 2016-KPSS Lisans ve Önlisans sınavına katılan adayların tercih yapabileceği KPSS-2017/9 için tercihler 18-21 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılacak. Tercih işlemleri ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden gerçekleştirilecek.

        Yerleştirme işlemlerinde önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır.

        REKLAM

        Adaylar, tercihlerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında “e - İŞLEMLER”de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile yerleştirme ücretini (15,00 TL) yatıracaklardır. Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 22 Aralık 2017 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında e - İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 22 Aralık 2017 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir Bu süre içinde yerleştirme ücretini yatırmayan adayların bu yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak, sistemden silinecek, bu tercihler yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

        KİMLER TERCİH YAPABİLİR?

        Spor Genel Müdürlüğünün Mühendis ve Tekniker unvanlı kadrolarına yerleştirilmek için yapılacak başvurularda uyulması gereken koşullar aşağıdadır. Tercihler yapılmadan önce aşağıdaki koşulların dikkatle okunması son derece önemlidir.

        1. Türk vatandaşı olmak. ( 5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28’inci maddesi gereği nce Mavi Kart sahibi olup Mavi Kartlılar Kütüğüne kayıtlı adaylar bu kılavuzda yer alan kadro lara başvuramazlar.)

        2. 18 yaşını tamamlamış olmak.

        3. Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

        4. Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak.

        5. Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyi şine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suç tan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

        REKLAM

        6. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak. (Askerde bulunan adaylar da tercih yapabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı veya bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir.)

        7. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. (Hangi görevin devamlı yapılmasına, hangi akıl hastalığının engel olacağına resmi s ağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle Spor Genel Müdürlüğü tarafından karar verilecektir.)

        8. Seyahate ve arazide çalışmaya elverişli olmak.

        Bu şartları taşımayan adayların yerleştirilseler dahi atamalarının yapılması mümkün değildir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ