Sinemada 'Mayıs sıkıntısı'
Mayıs ayında izleyiciyle buluşan 5 film gişede hüsrana uğradı
HT MAGAZİN / MEHMET ÇALIŞKAN
Türk filmlerinin sayısının çoğalması aralık-mart arasındaki parlak sinema sezonunun sıkışmasına yol açmıştı. Bu da sinemacıları yeni arayışlara yönlendirdi.
Sinemacılar, bu arayışlar sonrasında bütün salonların klimalı olmasını da göz önünde bulundurarak sezonun uzatılmasının en iyi çözüm olacağına karar verdiler. Ve ilk kez bu yıl başlatılan sezonu uzatma çalışmaları çerçevesinde 8 Türk filminin mayıs ayında gösterime girmesine karar verildi.
MEYDAN YABANCILARA KALACAK
Ne var ki sinemacıların en iyi çözüm olarak belirledikleri sezonu uzatma çalışması sonuç vermedi. Mayıs ayında gösterime girecek olan 8 Türk filminden 5’i gişede hüsrana uğradı. Gişe sonuçları sezonun yaz aylarına kaydırma karanının rafa kaldırılmasına neden oldu. Böylelikle yaz ayları yine önceki yıllarda olduğu gibi yabancı filmlere kalacak.
5 FİLMİ 54 BİN KİŞİ İZLEDİ
Gösterime giren ‘Devrimden Sonra’ (26 bin 30 kişi), ‘Ağır Abi’ (12 bin 516 kişi), ‘Küçük Günahlar’ (bin 908 kişi), ‘Gişe Memuru’ (12 bin 658 kişi) ve ‘Kar Beyaz’ı (840 kişi) toplam 53 bin 952 kişi izledi.
‘Türkan’, ‘Şov Bizınıs’ ve ‘Misafir’ ise daha yeni vizyona giriyor. Bakalım bu üç filmin akıbeti diğer Türk filmlerine benzeyecek mi?