Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat İngiliz aktris kansere yenildi

        Oyuncu kökenli bir aileden gelen ve meslek hayatı boyunca Margaret Thatcher dahil birçok farklı karakteri oynayan İngiliz aktris Anna Massey, 73 yaşında kanserden öldü. Massey’nin babası Kanadalı aktör Raymond Massey, annesi İngiliz aktris Adrianne Allen’di.

        Massey, tiyatro sahnelerine 17 yaşında adım attı, 1958’de aynı zamanda vaftiz babası da olan ünlü yönetmen John Ford’un “Gideon’s Day” adlı filminde ilk kez kamera karşısına geçti. Massey, Michael Powell’in “Röntgenci” (Peeping Tom) ve Alfred Hitchcock’un “Frenzy” adlı filmlerinde oynadı.

        Televizyonda tarihi filmlerde aldığı rollerle tanınan Massey, “Pinochet in Suburbia” (2006) adlı TV filminde İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher’ı da canlandırmıştı.

        AP

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ